Hangyairtás

A hangyák társas családokba szerveződve, ún. bolyokban élnek. Rajzáskor ijesztő lehet tömeges megjelenésük, egy-egy nagyobb boly akár több millió hangyából is állhat.

Mikor szükséges a hangyairtás?

Először csak egy-két hangya bukkan fel a lakásban/irodában. Aztán már szép hosszú sorban menetelő hadoszlopot látunk. Majd megjelenik a teljes hangya hadsereg... A hangyák szervezetten működnek: először felderítik a terepet, majd a beazonosított élelemlelőhelyekre kiküldik a begyűjtőket. S minél több élelmet találnak, annál több hangya jön, és annál inkább elszaporodnak, így a hangyairtás nem az a dolog, amit érdemes halogatni.

Miért szükséges a hangyairtás?

A hangyairtás élelmiszerbiztonsági, higiéniai okokból is fontos azon túl, hogy ezek a rovarok az élelmiszerekre, főleg édességekre rámászva kellemetlenkednek. Az alábbiakban a hazánkban legelterjedtebb két fajt ismertetjük, és az esetükben alkalmazott hangyairtás módszereit.

Házi hangya: Elsősorban kertes házakban, általában tavasszal és ősszel jelenik meg ez a 3-4 mm hosszúságú, vörösesbarna rovar, amely a száraz és meleg helyeket kedveli. Mindenevő, a szabadban főként a levéltetvek nedvét fogyasztja. A házi hangya a földben fészkel, egy-egy kolónia egy anyából és több ezer dolgozóból áll. Aktívan terjed; bevándorol a lakásba élelemszerzés céljából, de be is hurcolható (pl. egy cserepes növénnyel).

Hangyairtás épületen belül:
Célzott sávpermetezést

Hangyairtó gél kihelyezés a hangyák vonulási útvonalára, amit a dolgozók behordanak a fészekbe és így nem csak a dolgozókat irtjuk ki mint a sávpermetezésnél hanem a királynőt is, ami a boly teljes megszüntetéséhez vezet.

Hangyairtás épületen kívül:

Hangyairtó granulátumot helyezünk ki a bolyok bejárataihoz illetve a hangyák vonulási útvonalaira, amit a dolgozók behordanak a fészkükbe és így nem csak a dolgozókat irtjuk ki mint a sávpermetezésnél hanem a királynőt is, ami a boly teljes megszüntetéséhez vezet.

 

Fáraóhangya: Vörösesbarna, 2 mm hosszúságú, a meleg égövről származó rovar. Kolóniáját épp ezért az épületek falában, általában a fűtő- vagy melegvíz rendszerek közelében alakítja ki. Rendkívül szapora faj; egy fáraóhangya bolyban több, olykor akár több száz királynő is élhet együtt, amelyek feladata az utódok biztosítása.

Hangyairtás fáraóhangyák esetén:
Speciális fáraóhangya-irtó csalétket alkalmazunk.
Hangyairtó gél kihelyezés a hangyák vonulási útvonalára, amit a dolgozók behordanak a fészekbe és így nem csak a dolgozókat irtjuk ki hanem a királynőt is, ami a boly teljes megszüntetéséhez vezet.

Ha megjelennek az otthonában vagy a környezetében a nemkívánatos kártevők rovarok vagy rágcsálók ezeknek a kiirtását nem bölcs dolog halogatni vagy házilag próbálkozni mivel nagyon szapora élőlényekről van szó és hetek alatt olyan számban képesek elszaporodni, hogy utána a kiirtásuk is sokkal nehezebb és költségesebb feladatot jelent. Ezért cégünk az Irtójóirtás Kft. a megrendeléstől számított 48 órán belül kiszáll a helyszínre és a megrendelővel egyeztetett módon a legmodernebb és leghatékonyabb eszközök és módszerek alkalmazásával elvégzi a megrendelt kártevő-mentesítést. Árkalkulátorunk segítségével kiszámolhatja, hogy az Ön otthonában mennyibe kerülne professzionális szolgáltatásunk.


Megbízható cég

Irtójóírtás.hu megbízható cég tanúsítvány