NAPTÁR

IDŐPONTFOGLALÁS

ÍRJON ÜZENETET!

INFO@IRTOJOIRTASKFT.HU

MOBIL SZÁMUNK:

06 20 587 89 48

Darazsak Fészek Készítése: Hogyan és Miért Építenek a Darazsak?

A Darázsfészkek Építésének Folyamata

A darazsak fészkei lenyűgöző szerkezetek, amelyek papírszerű anyagból készülnek. A darázsfészek készítése több lépésben történik, és különböző anyagokat használnak fel hozzá. Az alábbiakban részletesen bemutatjuk, hogyan készítenek fészket a darazsak.

 1. Alapanyag Gyűjtés:
  • A darazsak fészkük építéséhez fából származó rostokat használnak. Ezeket a rostokat fából vagy növényi anyagokból rágják le, majd nyállal keverik össze, hogy papírszerű anyagot hozzanak létre.
  • Ez az anyag könnyen formázható és rendkívül tartós, lehetővé téve a darazsak számára, hogy nagy és összetett fészkeket építsenek.
 2. Fészek Alapjának Kialakítása:
  • A darazsak először egy kis alapot készítenek, amely általában egy védett helyen, például faágak alatt, ereszek alatt vagy padlásokon található.
  • Az alapot lassan bővítik, hozzáadva több réteg papírszerű anyagot, hogy erős és stabil szerkezetet hozzanak létre.
 3. Sejtek Kialakítása:
  • Miután az alap elkészült, a darazsak elkezdik építeni a sejteket. Ezek a sejtek hatszögletűek és függőlegesen helyezkednek el a fészek belsejében.
  • Minden egyes sejt különálló helyet biztosít a lárvák fejlődéséhez. A királynő minden egyes sejtbe egy tojást rak, amelyből később lárva fejlődik ki.
 4. Fészek Bővítése és Karbantartása:
  • A dolgozók folyamatosan bővítik a fészket, újabb sejteket építve és a régi részeket karbantartva. A fészek mérete az idő múlásával növekszik, ahogy a kolónia létszáma is nő.
  • A darazsak a fészek bővítése során folyamatosan gyűjtik az építőanyagot és gondoskodnak a fészek szellőzéséről és védelméről.

Miért Építenek Fészket a Darazsak?

 1. Szaporodás és Lárvák Gondozása:
  • A darazsak fészkei elsősorban a szaporodás és a lárvák gondozása céljából épülnek. A királynő a fészekben rakja le tojásait, és a dolgozók gondoskodnak a lárvák etetéséről és védelméről.
  • A fészek sejtjei biztonságos környezetet biztosítanak a fejlődő lárvák számára, és lehetővé teszik a kolónia növekedését.
 2. Védelem és Biztonság:
  • A fészek védelmet nyújt a külső veszélyekkel szemben, beleértve a ragadozókat és az időjárás viszontagságait. A zárt, papírszerű szerkezet megóvja a lárvákat és a dolgozókat a szélsőséges hőmérséklettől és a csapadéktól.
  • A fészek elhelyezkedése is fontos szerepet játszik a védelemben. A darazsak gyakran választanak nehezen hozzáférhető helyeket, mint például faodúkat vagy épületek magasabb pontjait, hogy minimalizálják a veszélyeket.

Veszélyek, Ha a Darázs Az Ember Közelében Fészkel

 1. Agresszív Viselkedés:
  • A darazsak rendkívül területvédők és agresszívek lehetnek, ha fészküket veszélyben érzik. Ha az ember túl közel kerül a fészekhez, a darazsak támadhatnak, és csípéseik fájdalmasak és veszélyesek lehetnek.
  • A darázscsípések allergiás reakciókat válthatnak ki, amelyek súlyos esetekben anafilaxiás sokkot is okozhatnak. Ezért fontos, hogy óvatosan kezeljük a darazsak fészkeit, különösen, ha lakott területen találhatóak.
 2. Kártékony Hatások:
  • A darazsak fészkei károsíthatják az épületeket és a növényzetet. A fészket építő darazsak megrágják a faanyagot és más növényi anyagokat, ami hosszú távon strukturális károkat okozhat.
  • A darazsak jelenléte a kertben vagy a ház közelében zavaró lehet, és korlátozhatja a szabadban töltött időt, különösen a nyári hónapokban.

Mit Tehetünk?

Ha darazsakkal találkozunk otthonunk közelében, ne próbáljuk meg magunk eltávolítani a fészket, mivel ez veszélyes lehet. A legjobb megoldás, ha szakemberhez fordulunk. Cégünk, az Irtó Jó Irtás Kft. professzionális darázsirtási szolgáltatásokat nyújt Budapesten és környékén, hogy biztonságosan és hatékonyan eltávolítsuk a darázsfészkeket. Forduljon hozzánk bizalommal, hogy segítsünk megszabadulni a kellemetlen és veszélyes darazsaktól!

#Darázsirtás #BiztonságosOtthon #IrtóJóIrtásKft #Darázsfészek #DarázscsípésVeszély #TermészetKedvelők #OtthonBiztonság #Budapesten

Irtójóirtás Kft.

1188 Budapest Bocskai utca 103/B
Tel/fax: 06 1/630-47-20

Iroda: 06 20/587-89-48

Titkárság: Hőbenreich Fanni
06 20/288-81-45

Tulajdonos,Titkárság: Törökné Vajda Szimonetta
06-70/388-15-50

E-mail: info@irtojoirtaskft.hu

Adószám: 14485297-2-43
Céget bejegyző bíróság neve: Fővárosi Törvényszéki Cégbírósága
Cégjegyzékszám: 01-09-905924