NAPTÁR

IDŐPONTFOGLALÁS

ÍRJON ÜZENETET!

INFO@IRTOJOIRTASKFT.HU

MOBIL SZÁMUNK:

06 20 587 89 48

Miért jönnek elő a hangyák esős napokon?

A hangyák viselkedésének okai esős időben

Esős napokon gyakran észlelhetjük, hogy a hangyák hirtelen megjelennek otthonunkban. Ennek több oka is van, amelyek a hangyák természetes viselkedéséből és túlélési stratégiáiból erednek.

 1. Vízszint emelkedése és fészekvédelem
  • A hangyák földalatti fészkeikben élnek, amelyek esőzések idején könnyen eláradhatnak. Az eső hatására a vízszint megemelkedik a talajban, ezért a hangyák kénytelenek elhagyni fészkeiket, hogy elkerüljék a fulladást. Ezért látjuk őket gyakrabban a felszínen vagy a házakban, ahol száraz és biztonságos környezetet keresnek a túléléshez.
 2. Élelem keresés
  • Az esős idő megnehezíti a hangyák táplálékszerzését a természetben, mivel a nedves környezetben kevesebb száraz élelmiszer található. Így a hangyák gyakran behatolnak az épületekbe, hogy könnyebben hozzáférjenek az élelemforrásokhoz. A konyhapultokon és az étkezőasztalokon maradt morzsák vonzó célponttá válnak számukra.
 3. Szaporodás és kolónia bővítése
  • Esős időszakokban a hangyák gyakran új fészkelési helyeket keresnek, hogy kolóniájukat bővítsék. A nedves talaj könnyebbé teszi számukra az ásást és az új fészek kialakítását. Emellett a meleg és párás környezet kedvez a szaporodásuknak, így aktívabban keresnek új helyeket a kolónia számára. Ne lepődjünk meg, ha magasan fekvő házakba is beköltöznek – a hangyák rendkívül ügyes mászók, és nem riadnak vissza attól sem, hogy a felsőbb emeleteken keressenek menedéket.

Mit tehetünk ellenük?

 1. Rendszeres tisztaság fenntartása
  • Tartsuk tisztán otthonunkat, zárjuk le az élelmiszereket, és rendszeresen takarítsuk a konyhapultot. Azonnal töröljük fel a kiömlött folyadékokat és élelmiszer-maradékokat.
 2. Bejutási pontok lezárása
  • Zárjuk le az ajtók és ablakok körüli réseket, valamint a falakon lévő repedéseket és lyukakat, hogy megakadályozzuk a hangyák bejutását.
 3. Természetes riasztószerek használata
  • Az ecet, a citromlé és a fahéj hatékonyan távol tartja a hangyákat. Használhatjuk ezeket a természetes riasztószereket az otthonunk körül, hogy megakadályozzuk a hangyák bejutását. Fontos megjegyezni, hogy a magasan fekvő házakban is megjelenhetnek hangyák, így ott is érdemes alkalmazni ezeket a megelőző intézkedéseket.

Ha a probléma továbbra is fennáll, érdemes szakemberhez fordulni a hatékony és biztonságos hangyairtás érdekében.

Irtójóirtás Kft.

1188 Budapest Bocskai utca 103/B
Tel/fax: 06 1/630-47-20

Iroda: 06 20/587-89-48

Titkárság: Hőbenreich Fanni
06 20/288-81-45

Tulajdonos,Titkárság: Törökné Vajda Szimonetta
06-70/388-15-50

E-mail: info@irtojoirtaskft.hu

Adószám: 14485297-2-43
Céget bejegyző bíróság neve: Fővárosi Törvényszéki Cégbírósága
Cégjegyzékszám: 01-09-905924