NAPTÁR

IDŐPONTFOGLALÁS

ÍRJON ÜZENETET!

INFO@IRTOJOIRTASKFT.HU

MOBIL SZÁMUNK:

06 20 587 89 48

A patkánygond, amiről már az Origo is cikkezett?

A szemét nemcsak esztétikailag ronda látvány. És orrfacsaró mivolta csökkenti a komfortérzetünket. Azonban ennél veszélyesebb következményei is lehetnek az elhanyagolt szemétgondnak. Akár társasházak esetében is. Gyöngyösön patkányinvázióhoz vezetett.

 

Számos társasház elhanyagolja a kukák körüli területet. És nem figyelnek oda eléggé a higiéniára.
Arra, hogy az ételmaradékok például ne legyenek széjjelhányva a kukák körül.

Persze az is előfordulhat, hogy sajnálatos módon erre az életpályára kényszerült emberek guberálnak a már kihelyezett kukákból. Maguk mögött hagyva a szemetet.

A fokozott figyelem fontosságát példázza az a 16. kerületi mezőség melletti terület is, ahol a társasházi lakók nem egyszer számoltak már be arról, hogy róka került a látókörükbe, amikor kinyitották a bejárati ajtót.

Márpedig itt nem beszélhetünk szemétgondról, maximum néhány túltelített kukáról és a zöldterület közelségéről. A veszett vagy éppenséggel csak elkóborolt vadon élő állatokat épp úgy vonzzák az ingyen lakmározások, és a kupi által biztosított szeparált és biztonságos zegzug, mint a kóbor macskákat, kutyákat. És a patkányokat is.

A patkánygond, amiről már az Origo is cikkezett?

Gyöngyösön a patkányok miatt nem engedik ki az utcára a gyerekeket. A hírt megírta már a napokban az Origo és számos hírportál is.

A Tények stábja is kimerészkedett a szóban forgó területre, ahol elmondásuk szerint patkánytetemet is találtak az utcán, nem messze attól a bizonyos romos háztól, ami a felfordulásért okolható.

Egyetlen ház képes felforgatni egy környéket

A lakatlan és elhanyagolt gyöngyösi házat évekkel ezelőtt kezdték el építeni, lakhatási engedélyt nem adták ki rá. Most jelenleg romos és szeméttárolóként funkcionál.

A lakatlan ház körül csak gyűlik a szemét, emiatt a patkányok is megjelentek. A hulladéklerakóként használt ingatlan ügyében a helyi önkormányzat tehetetlen, mivel magánterületről van szó. Így csak a tulajdonos „takarításától” várják a megoldást.

A szeméttenger a lakóközösségben olyan, mint egy láthatósági mellény

A rágcsálók, de az eltévedt kóbor vadon élő állatok sem ismerik a magántulajdon fogalmát.
És sosem foglalkoznak a köztisztasági előírásokkal. Egy valamit keresnek: élelmet és előnyös életkörülményeket.

Ne becsülje alá a patkányokat sem. Igen okosak.
Ezért kell speciális, késleltetett szerrel kivitelezni az irtásukat is. (A patkányirtást késleltetett irtószerrel ezért is fontos kivitelezni; kattintson a cikkre. A patkányinvázió – mint minden más rágcsálóinvázió – gondja azonban bizonyos alapszabályok betartásával meg is előzhető. Ehhez ismerni kell a rágcsálóirtás alapelveit.)

Segítse a szakember munkáját a körülmények kézben tartásával, a megelőzéssel; hogy ő is segíthessen Önnek. A szemétgond pedig nem lehet elhanyagolandó probléma egyetlen lakóközösség számára sem.

Irtójóirtás Kft.

1188 Budapest Bocskai utca 103/B
Tel/fax: 06 1/630-47-20

Iroda: 06 20/587-89-48

Titkárság: Hőbenreich Fanni
06 20/288-81-45

Tulajdonos,Titkárság: Törökné Vajda Szimonetta
06-70/388-15-50

E-mail: info@irtojoirtaskft.hu

Adószám: 14485297-2-43
Céget bejegyző bíróság neve: Fővárosi Törvényszéki Cégbírósága
Cégjegyzékszám: 01-09-905924