NAPTÁR

IDŐPONTFOGLALÁS

ÍRJON ÜZENETET!

INFO@IRTOJOIRTASKFT.HU

MOBIL SZÁMUNK:

06 20 587 89 48

Egy titokzatos faj, ami ellen egyelőre irtószer sincs, mit lehet tenni?

20 évvel ezelőtt még biztos nem találkozott velük. Nem lehet őket sem irtani, sem megfékezni. Természetes ellenségük sincs. Se rovar, se madár, de még a téli hideg sem. Miközben ezreket őrjítenek meg egész évben. Pár évvel ezelőtt telepedtek be Európába. Azonban nem csak idegesítőek, de úgy tűnik „okosak” is. Hogyan okoznak pl. Önnek plusz költségeket?

 

Miért nem lehet őket kiirtani?– szinte biztos, hogy ezt a kérdést már Ön is feltette magában.
A jó idő miatt újra előjönnek. Egyesek már szellőztetni se mernek. Ha nappal betévedt egy és elbújt, este a lámpa fényére biztosan megkergül.

Ha napközben ránézünk a függönyre, gyakorta látunk rajta mászni egyet. Van, aki a wc-n húzza le, miután agyonütötte; van, aki az ablakon dobja ki. De a papucs szinte mindig kéznél van.

Irtani nem lehet őket.
És csak egyre több van belőlük. Miért?

A legnagyobb problémát  a vándor és az ázsiai márványos poloska okozza. Ezek nem őshonos fajok, ezért hazánkban természetes ellenségük sincs. Bűzmirigyeik miatt még a madarak sem eszik meg. Ezért nő folyamatosan a számuk.

Egyedüli ellensége tulajdonképpen az Ön papucsa.
Mert még -15 fokos hideg sem árt nekik. Az enyhébb téli időben rengeteg példány áttelel zegzugokban meghúzva magát.

A vándorpoloskák komoly károkat okoznak a veteményesben is. Szívja a zöldségeket. És szinte biztos lehet benne, hogy megszagolva a zöldség szó szerint büdös lesz tőle.

Irtószer egyelőre nincs ellenük, akkor hogyan védekezzünk?

Néhány éve telepedtek le hazánkba, ill. az egész Európai kontinensre. Egyedüli kizárólagos védekezési módszer ellene a fizikai védekezés. Meg kell előzni azt, hogy a lakásba kerüljön.

Minden rés, repedés a külvilág felöl, legyen lezárva. Szúnyogháló fel. És reménykedjünk.
Azonban a silányabb minőségű szúnyoghálókon, vagy néhány száz forintos ragasztós szúnyogháló megoldásokon egyszerűen túllép. És megtalálja azt a kis rést, ahol kezd leválni a háló.

Csakis minőségibb, és jóval drágább megoldásokkal érdemes próbálkozni, vagy kompi plusszal. Beépített, integrált szúnyoghálókkal.

Az újonnan építkező tulajdonosoknak már a poloskát is figyelembe kell vennie döntési tényezőként, ha a szúnyogháló kerül terítékre.

Elég egy kisebb szigetelési hiba, és már azonnal lakáson belül van. Úgy tűnik, még „okos” is. Ha bosszantó az állandó jelenléte, kénytelenek vagyunk költségekbe verni magunkat, és javításokba kezdeni vagy komplex szúnyoghálórendszereket kiépíttetni.

A legjobb szigetelési megoldásokkal is „csak” minimalizálni tudjuk a számukat otthonunkban. Hiszen bármikor bevihetünk a lakásba magunkon is egyet. Vagy netán a bejárati ajtón repülnek be.

Milyen veszélyei vannak az emberre, hogy ők itt vannak?

Viszonylagos jó hír, hogy semmilyen.
Úgy tűnik, nem élősködni akarnak rajtunk, csupán bosszantani. És valljuk be, igen jól csinálják.
Ijedtségi állapotban bűzzel adják tudtunkra, hogy nem tartozunk a kedvenceik közé.

Vagy tűrünk, vagy költünk a profibb fizikai védekezés érdekében. Más választásunk sajnos nincs.

Irtójóirtás Kft.

1188 Budapest Bocskai utca 103/B
Tel/fax: 06 1/630-47-20

Iroda: 06 20/587-89-48

Titkárság: Hőbenreich Fanni
06 20/288-81-45

Tulajdonos,Titkárság: Törökné Vajda Szimonetta
06-70/388-15-50

E-mail: info@irtojoirtaskft.hu

Adószám: 14485297-2-43
Céget bejegyző bíróság neve: Fővárosi Törvényszéki Cégbírósága
Cégjegyzékszám: 01-09-905924