NAPTÁR

IDŐPONTFOGLALÁS

ÍRJON ÜZENETET!

INFO@IRTOJOIRTASKFT.HU

MOBIL SZÁMUNK:

06 20 587 89 48

3 megfontolandó lakásfelújítási ötlet ágyi poloska kapcsán

A kártevő-fertőzöttség nem izolált, hanem közösségi probléma. Ha ezt nem veszik figyelembe a lakók, akkor könnyen kialakul a pingpongfertőzés a lakások kapcsolódása miatt. Ráadásul vannak olyan lakáselemek, amik kifejezetten paradicsomi létet eredményeznek az ágyi poloskáknak. Mire ügyeljen a lakásfelújításnál?

 

A panelek esetében a hungarocell alatt sokszor egy egér is képes eljutni a legmagasabban lévő lakásokig. De hangyával is könnyen találkozhatunk. Ám míg a hangyát ki lehet irtani, addig az ágyi poloskát önerőből lehetetlen felszámolni.

Egyes lakók az új bútorokkal hurcolják be. Mások a szomszédtól kapják meg. A lakások összeköttetése miatt éppen ezért egy lakásfelújításnál okos ötlet lehet bizonyos újításokat kieszközölni. Megelőzés gyanánt.

Okos lépés mindent leszigetelni

Mivel ágyi poloskákat nemcsak a felső szomszéd intenzív teregetésének köszönhetően kaphatunk, de akár csövek apró hézagain keresztül is, tanácsos a csőáttöréseket teljesen leszigetelni. Bármilyen apró kis rés ugyanis potenciális „országút lehet” az ágyi poloskák számára.

Alul és felül is. A felfelé futó áttörések is épp úgy veszélyforrások lehetnek, mint az alulról jövők.
Ám nem elég csupán a csövekkel foglalkozni.
A legmaximálisabb védelem érdekében a falból kijövő villanyvezetékekre is érdemes odafigyelni.

Kétszer is gondolja meg, hogy lambériát vagy galériát készített

A lambéria és galéria csodásan fest, és utóbbi nagyon jó térkihasználást is jelenthet egy kisebb m2-ű lakás esetében. Azonban mindemellett remek búvóhely a poloskáknak. A legkellemetlenebb ezzel kapcsolatban pedig az, hogy roppant megnehezíti a poloskák irtását.

Még az úsztatott fapadlók is?

Igen. Nem egy szakember szájából hallhatja azt a véleményt, hogy az úsztatott fa padlók mennyire poloskaparadicsomot jelenthetnek a részükre.

Ennél a típusú fapadlónál ugyanis a lerakás során a fal mentén hézagokat kell rakni (fa dilatál, a dilatációs hézagokat ráadásul szegővel kell elfedni – újabb rejtekhely). A hézagok pedig semmi mást nem jelentenek a poloskáknak: remek búvóhelyet.

Hogyan befolyásolja ez az irtást?
Ha folyadék alapú irtásról van szó, akkor a fapadló is kárát lelheti.

Azonban nem kell lemondani a fáról, azonban mint szakember azt tanácsoljuk, hogy jobb alternatíva lehet, a pvc egy fa mintázattal. Vagy egy nem dilatálva lerakott vinil padló.

Egy jó szakember ezt is meg tudja oldani, hogy mindez szépen kivitelezhető legyen.
 

Habár nem kell félelemmel és rettegéssel élnünk, célszerű lehet néhány tanácsot megfogadva felújíttatnunk a lakásunkat. Akkor fogunk ennek igazán hálát adni, amikor meglátjuk a kiírást a folyóson, hogy „ágyipoloska-irtás zajlik a 6.-on”. Ami sajnálatosan nem ritka eset. 

Irtójóirtás Kft.

1188 Budapest Bocskai utca 103/B
Tel/fax: 06 1/630-47-20

Iroda: 06 20/587-89-48

Titkárság: Hőbenreich Fanni
06 20/288-81-45

Tulajdonos,Titkárság: Törökné Vajda Szimonetta
06-70/388-15-50

E-mail: info@irtojoirtaskft.hu

Adószám: 14485297-2-43
Céget bejegyző bíróság neve: Fővárosi Törvényszéki Cégbírósága
Cégjegyzékszám: 01-09-905924