NAPTÁR

IDŐPONTFOGLALÁS

ÍRJON ÜZENETET!

INFO@IRTOJOIRTASKFT.HU

MOBIL SZÁMUNK:

06 20 587 89 48

Le fog döbbenni, így alakul a poloskairtás ára a bolt polcáról leemelt irtószerrel

Leemelni egy irtószert a bolt polcáról roppant könnyű. Az árcédula is csábító lehet egy rovarirtócég ajánlatához viszonyítva. De vajon tudta-e, hogy az az összeg lesz a nagyobb kiadás? A közismert PROTECT Ágyi Poloskairtó permettel kiszámoltuk a költségeket. Erre jutottunk.

 

Talán azt gondolja, hogy ágyi poloska irtása hasonlóan bármilyen más jellegű rovarhoz könnyen megoldható házilag is. Felesleges szakember segítségét bevonni. Ráadásul drágább is.

Önhöz hasonlóan sokan gondolkodnak így.
Ezért a háztartási forgalomban kapható különböző irtószerek közül egy be is kerül a hétvégi nagybevásárlás során a kosárba.
Néhány ezer forint, és a probléma letudva.
A flakonon a használati utasítás. Mi lehet ezen annyira nehéz?

Mutatjuk a háztartási forgalomban lévő irtószerek problémáját

Azok, akik nem tévhitekre, rosszul berögzült közhiedelmekre alapozzák az irtási munkálatokat, hamarabb érik el az áhított poloskamentes környezetet.
Több marad a pénztárcájukban, és megspórolják azt a stresszt is, ami hosszútávon fennálló poloskagond okozhat az otthonukban.

A házi irtószerek használata drágább, mint a szakember bevonása – bizonyítjuk, hogy miért

Vegyünk le most képzeletben a hipermarket polcáról a háztartási forgalomban kapható legjobban reklámozott irtószerek közül a PROTECT Ágyi poloskairtó permetet (találomra választottuk).

A végösszeget, mely kb. 2500 Ft-ot jelent bolttól függően – ki is fizetjük a pénzárnál. És nagy lelkesen térünk haza, hogy a flakon végre megadja nekünk, amire vágyunk: a poloskamentes otthont.

A szórófejjel ellátott flakon azonban mindössze fél litert tartalmaz az irtószerből. Az irtószer pedig olyan anyagokból áll össze, mint a természetes piretrin, az S-metoprén, a PBO (Piperonil butoxid).

Miért gond ez?

Első számú probléma a házi irtószerekkel kapcsolatban: nem tartós

Azért, mert már az összetevői árulkodnak egy igen fontos tudnivalóról: a szabadforgalmú irtószerek között nincs tartós hatású méreg.
A kipermetezett méreg kb. 24-48 órán belül lebomlik az otthonunkban.

Második számú probléma a házi irtószerekkel kapcsolatban: nem tartalmaz elég irtószert egyetlen flakon.

Egy átlagos lakás, helyiség poloskairtása esetén szükséges kijuttatott irtószer akár 5-7 liter is lehet, ha a sikerre pályázunk.

Ez a mennyiség elegendő lehet akár 3 ágy lekezelésére is. Így az általunk elvégzett poloskairtás akár 30-40 ezer Ft-ba is kerülhet. Egy olyan irtószerrel, ami nem tartós.

Az irtószer százalékos hatóanyagtartalma alulmarad a poloskairtó szakember által használt irtószerrel szemben.

Harmadik számú probléma a házi irtószerekkel kapcsolatban: használatukhoz hiányzik egy elengedhetetlen elem.

Méghozzá a tapasztalat.

Egy kártevőirtó napi szinten foglalkozik rovarok kiirtásával. Ismeri őket.
Az életmódjukat, a szokásaikat, és az irtásuk mikéntjét. Önnel ellentétben.

Egy szakavatatlan személy nem tudja, hol keresse az ágyi poloskát. Mint ahogy azt sem tudja, hogy az irtás sikeressége érdekében hogyan készítse elő a területet. Hova juttassa ki a mérget.
Milyen módon kerülje el a vegyszer felületkárosító hatását a bútorokon. Mert egy kiváló minőségű és vegyszer is okozhat kárt bennük, ha a legszerencsétlenebb kivitelezéssel használjuk.

Mindössze egyetlen hiba, és az irtás sikertelen lesz. Elég egyetlen hely figyelmen kívül hagyása, és a poloskagond tovább él.

Folytatódik a poloskagond, az álmatlan éjszakák és a csípések elviselése…az újbóli költségek pedig még inkább a szívünkbe markolnak.

Az ágyi poloska irtása nagyon nehéz feladat. Szívós rovarról van szó, aminek nagyon változatosak a búvóhelyei.
Ennek felkutatása csak szakmai szemmel lehet igazán sikeres.

Kíváncsi vagyok, hogy felismerte-e: a szakember által végzett irtás költséghatékonyabb, mint a házi módszer

Az irtás során a legtöbb esetben a szakember többféle irtószerrel/hatóanyaggal dolgozik. Sajnálatos módon nagyfokú rezisztencia alakult ki a szintetikus piretroidokkal szemben főleg számos nyugati országban.
Az irtás technológiája hazánkban is többféle lehet: permetezés, porozás, de kiegészülhet hidegködképzéssel is.

Az egész irtási folyamat pedig nem egyszeri, hanem többszöri nekiindulásra valósul meg. Azaz néhány héten belül megismétlődik.  Mindez a peték elpusztulása miatt szükséges. A második irtás szinte minden esetben szükséges.

Nálunk egy irtás 4 szoba esetében már 19 ezer Ft-ból is kijöhet (a kalkuláció az ÁFÁ-t nem tartalmazza). Kevesebb szoba esetében ennél kevesebb is lehet az összeg. Használja a kalkulátorunk segítségét a költségek körülbelüli felmérésére: ágyi poloska árkalkulátor itt.

A fertőzött területet a háztartási forgalomban nem kapható magas hatóanyagú permetezéssel kezeljük, majd speciális rovarirtó/kiűző füstpatron segítségével kiűzzük a rovarokat a búvóhelyükről.

Máshogyan nem irtható az ágyi poloska?

Permetezés, porozás, hidegködképzés.
Tényleg csak e módszerek lennének a megoldás?
Angliában és Amerikában egyes cégek hőkezeléssel is próbálkoznak („meleg, jéghideg” – és az irtószerek kombinációival oldják meg az irtást). E hőkezelés ára viszont olyan magas, hogy hazánkban e módszert sehol sem fogja megtalálni.

A választás az Ön kezében van. Azonban a házi módszerekkel a vargabetűvel tarkított utat választja. 

Irtójóirtás Kft.

1188 Budapest Bocskai utca 103/B
Tel/fax: 06 1/630-47-20

Iroda: 06 20/587-89-48

Titkárság: Hőbenreich Fanni
06 20/288-81-45

Tulajdonos,Titkárság: Törökné Vajda Szimonetta
06-70/388-15-50

E-mail: info@irtojoirtaskft.hu

Adószám: 14485297-2-43
Céget bejegyző bíróság neve: Fővárosi Törvényszéki Cégbírósága
Cégjegyzékszám: 01-09-905924