NAPTÁR

IDŐPONTFOGLALÁS

ÍRJON ÜZENETET!

INFO@IRTOJOIRTASKFT.HU

MOBIL SZÁMUNK:

06 20 587 89 48

Kötelező ÁNTSZ házi feladat a sarki bolttól a luxusszállodákig?

Ez alól nincs kivétel. A sarki bolttól a luxusszállodáig mindenkit megtalálnak. Az ÁNTSZ kivétel nélkül kéri, akkor is, ha csak az egy láda zöldség miatt van rá szükség. Miről is van szó?

 

Ön új üzletet tervez nyitni. És talán most szembesül azzal, hogy mit is jelent ez a valóságban és mennyi intéznivalóval jár.

Bármilyen típusú vállalkozás esetében új üzlet nyitásakor – legyen az étterem, konyha, büfé, kisbolt vagy  dohánybolt, fodrászat, vagy ipari és kereskedelemi egység – olyan nem várt engedélyekkel, dokumentációkkal és egyéb előírásokkal szembesülhet, amik hirtelen információtengerként zúdulnak Önre.

Számos hatóság számos dokumentációt fog kérni Öntől. Többek közt az ÁNTSZ is.

Milyen időszakonként számítson rájuk?

A rovar-, és rágcsálóirtás megfelelőségét az ÁNTSZ kéri. Az ÁNTSZ közegészségügyi szempontból ellenőrzi az élelmiszeres vállalkozásokat, általános higiéniai állapotokat, és személyi higiéniát is néz.

Az ÁNTSZ rágcsáló-, és rovarirtó papírokat kér.

Az élelmiszerek előállítására, tárolására, szállítására és forgalmazására szolgáló helyeken, raktárakban, boltokban, gyárakban évente legalább kétszer KÖTELEZŐ a szakember által végzett rovar-, és rágcsálóirtás (HACCP-rendszer bevezetése és folyamatos működtetése kötelező hazánkban).

Akkor is, ha Önnek láthatóan nincs gondja az élősködőkkel.

A kártevőirtás legtöbb esetben megelőző jellegű. Elmulasztása azonban komoly bírságokat jelenthet Önnek az élelmiszerbiztonsági törvény alapján.

 

Különböző időpontok?

A megelőzésszintű, rendszeres rovarirtás időpontja viszont különböző lehet. Az adott rovar fajtájától és a vonatkozó jogszabályok függvényében kerül meghatározásra az időpontja.

Vannak olyan rovarok, melyeknek irtását az ÁNTSZ által megszabott időközönként kell végezni bizonyos intézményekben. A rovarok szaporodási periódusának üteme is döntési tényező, mint ahogy a rovarirtásra kijelölt épületek jellege és funkciója is.

Egy munkásszállón is gyakoribb kontroll szükséges a rovarirtás idejének meghatározására.

Hogyan döntse el, hogy mire van Önnek szüksége a kártevőirtás tekintetében?

A irtási munkálatokról Önnek kell gondoskodnia.
Azonban többféle szituáció is szóba jöhet. Ha nem lép viszont időben, akár büntetést is kockáztathat.

Ha szállodája, panziója, hotele van, ott nemcsak az irtás lehet elsődleges, de az ÁNTSZ számára fontos dokumentációk megléte is.

Az is lehet, hogy telephelye kártevőirtását szeretné elvégeztetni, de erre nem egy ÁNTSZ jogszabályi előírásai miatt van szüksége (nincs HACCP rendszere).

Az ÁNTSZ számos esetben kérheti a rovar-, és rágcsálóirtást, illetve egy aktív szerződést is.
 

Segítünk kiigazodni az Ön aktuális helyzetén. Vegye fel velünk a kapcsolatot, és segítünk megoldani a rejtélyt: azaz, milyen jellegű és milyen gyakoriságú kötelező rágcsáló,- és rovarirtásra lesz szüksége.

Keressen minket, ha nem szeretne sem a kártevőkkel, sem az ÁNTSZ-szel „közelebbi kontaktusba kerülni”.

Irtójóirtás Kft.

1188 Budapest Bocskai utca 103/B
Tel/fax: 06 1/630-47-20

Iroda: 06 20/587-89-48

Titkárság: Hőbenreich Fanni
06 20/288-81-45

Tulajdonos,Titkárság: Törökné Vajda Szimonetta
06-70/388-15-50

E-mail: info@irtojoirtaskft.hu

Adószám: 14485297-2-43
Céget bejegyző bíróság neve: Fővárosi Törvényszéki Cégbírósága
Cégjegyzékszám: 01-09-905924