NAPTÁR

IDŐPONTFOGLALÁS

ÍRJON ÜZENETET!

INFO@IRTOJOIRTASKFT.HU

MOBIL SZÁMUNK:

06 20 587 89 48

Fogadjunk, hogy nem gondolna egy ilyen potyautasra a költözésnél

Mi lehet a legrosszabb egy költözésben? A megszokott negatívumok mellett létezik olyan szituáció is, amire 10-ből 9 ember biztosan nem gondolna. Kata sem tette. A költözés után viszont hamarosan viszketéssel, és csípésnyomokkal küszködött. Azonban nem az előző lakástulaj hibájából. A költöztető cég autója révén jutott potyautasokhoz. Nem fogja elhinni, hogy mi történt.

 

 

Talán most azt gondolja, hogy egy költöztetésnél megtapasztalt negatívumok a törött vagyontárgyakban, a megkarcolt bútorokban, és a költözés elhúzódásában keresendő.

Azonban létezik olyan szituáció is, amire 10-ből 9 ember biztosan nem gondolna. Valószínűleg Ön sem. Mint ahogy Kata sem tette.

Azt gondolta, hogy az ingatlant eladva a költözés nehezén már túl van. Egy sikeres adás-vétel után legfőbb vágya volt, hogy élete magánszférája ugyanúgy folytatódhasson, mint azelőtt.

Pedig a neheze még hátra volt: a régi otthonát az újba kellett költöztetni. Leegyszerűsítve, becsomagolni az egész lakást, és odébb vinni.

Alapos mérlegelés után egy kiváló költöztetőcégre bízta a feladatot.

Azonban a legkörültekintőbb költöztetőcég választásával is megeshet egy nem várt esemény:
A költözés után hamarosan viszketésekre, és csípésnyomokra eszmélt Kata az új otthonában.

Mi köze a csípésnyomoknak a költözéshez?

Képzelje magát Kata helyzetébe. Aki napközben viszkető, szúnyogcsípésre emlékeztető nyomra eszmél a kéz-, és lábfejen, hajlatokban, vagy a puhább testrészein. Nem tudja hova tenni a jelenséget. 

A szúnyoginvázió kellős közepén esetleg nem tud másra gondolni, mint néhány vérevő szúnyogra. Téli időszakban viszont marad a rejtély.

Mígnem napok, vagy hetek múltán gyanakodni kezd az ágyi poloskákra.
Másra nem gondol, minthogy a hálószoba bizonyos rései közt megbújva (szegőléc, kisebb parkettarések) az előző tulaj hagyott ott örökséget.
A káromkodás közepette nem is gondol egy potenciális veszélyforrásra: a költöztető cég autójára.

A költöztetőcég közvetítésével is történhet a fertőzöttség átvitele

Előfordulhat az is, hogy költöztetéskor a költöztetőcég autójában lesz potyautasa a poloska a bútorainknak, vagy ágyunknak.

Ők ugyanis gyakran szállítanak lomtalanításra száműzött (vajon milyen okkal válnak meg tőle?), régi hagyatékból származó bútorokat. Vagy csak egy szimpla költözés során a tulajokban még nem tudatosult a fertőzött bútoruk problémája, és azt költöztetik tovább. E tárgyak viszont mivel ágyi poloskától fertőzöttek, a poloska már a teherautón átterjedhet a mi ágyunkra.

Ennek esélyét nem lehet százalékokban megsaccolni, mint ahogy azt sem, hogy volt-e a költöztetőcégnek előtte „kétes fuvarja”. Az, hogy az ágyi poloska – aki nappal rejtett életmódot folytat – a megszokott búvóhelyeiről néhány óra alatt kimerészkedjen és megtelepedjen egy teherautó zegzugaiban, kevés az esély.

De lehetséges.
Azonban, mielőtt furkósbottal esne neki a költöztetőcégnek…

Nem a költöztetőcég hibája

Az ágyi poloska rendkívül rejtett életmódot él. Gyakorta a bútorok tulajdonosai is csak akkor szúrják ki, ha az éjszakai csípések után másnap a következményektől szenvednek.

Nem arról van szó, hogy a költöztetőcég autója nem megfelelő higiéniájú. Vagy nem takarítják rendesen.
Éppen ezért az ágyi poloska megjelenésének okaként sem jut eszünkbe őket okolna. Előbb gondolnánk a szomszédra, vagy a nyaralás idején a szállodai szoba hozadékára.

 

Most akkor ne költözködjünk költöztetőcéggel?

Emiatt lemondani viszont egy profi költöztetőcég munkájáról nem érdemes. A cég által biztosított nyugodt költözés, stresszmentes hurcolkodás, a szakszerű bútorszállítás, és rendszerezett csomagolás többet ér, mint egy csekély eséllyel bíró negatív eset miatti félelem.

Bármely nap kelhetünk úgy, hogy aznap autóbalesetet szenvedünk, emiatt viszont nem mondunk le az autó által nyújtott kényelemről és praktikumról.

Azonban e szituációkhoz hasonlóan a költözés is egy veszélyforrás. Ezért a költözés után célszerű „nyitott szemmel járni”. És gyanú esetén azonnal szakembert hívni.

 

Kiirtani csak több lépésben lehetséges őket. Megfelelő irtószerek és eszközök nélkül Ön akár hosszú heteket is eltölthet eredménytelen harccal. Így már a kezdetek kezdetén célszerű szakemberhez fordulni. Hogy az új otthonban történő kezdetre ne nyomja rá az ágyi poloska a bélyeget.

Irtójóirtás Kft.

1188 Budapest Bocskai utca 103/B
Tel/fax: 06 1/630-47-20

Iroda: 06 20/587-89-48

Titkárság: Hőbenreich Fanni
06 20/288-81-45

Tulajdonos,Titkárság: Törökné Vajda Szimonetta
06-70/388-15-50

E-mail: info@irtojoirtaskft.hu

Adószám: 14485297-2-43
Céget bejegyző bíróság neve: Fővárosi Törvényszéki Cégbírósága
Cégjegyzékszám: 01-09-905924