NAPTÁR

IDŐPONTFOGLALÁS

ÍRJON ÜZENETET!

INFO@IRTOJOIRTASKFT.HU

MOBIL SZÁMUNK:

06 20 587 89 48

Így támad az ágyi poloska egy kollégiumban

Egy kollégium. Feltételesen poloskainváziótól szenvedő diákok tucatja. És egy felelőtlen kollégiumi vezetőség? Akár egy horrorfilm hozzávalója is lehetne. Azonban mindezt az „ELTE kollégiumszobáiban forgatták”. A kollégium tényleg nem veszi komolyan az ágyipoloska-csípésnyomokat?

 

 

Az ELTE Ajtósi Dürer sori kollégium diákjainak durva poloskainváziójáról lehetett olvasni az év elején. A hírt még az Index is megírta. A kollégium vezetősége szerint vannak ugyan poloskák, de a helyzet nem olyan súlyos.

Különös, hogy szakmai ismeretet nélkülözve állít ilyesmit egy kollégiumi vezetőség. Állításukat vajon milyen tényekre alapozzák?


Nincs kis vagy nagy ágyi poloskagond

Akinek volt már része e rémálomban, az tudja, hogy elégséges ahhoz egyetlen poloska, hogy az ébredést követő időszak maga a pokol legyen.

Sőt, elégséges csupán a szomszéd lakás poloskáinak jelenléte, hogy hátrányos szigetelésű és felépítésű lakások esetében esély legyen rá, hogy nála is jelentkezzenek a poloskák.
 

Márpedig a kollégiumban lakó diákok este félve fekszenek és minden reggel újabb és újabb csípésekkel ébrednek. A lelkileg és testileg is megviselt diákok hónapok óta nem tudnak aludni.

Az egyetemisták pedig csak a beköltözés után szembesülnek a helyzettel, előre ugyanis nem figyelmezteti őket a kollégium a poloskagondjáról. 

A diákok nem a poloskákat nevezték meg a legnagyobb problémának, hanem a vezetőség hozzáállását, és a szerintük nem túl hatékonyan működő poloskairtó cég munkáját. Állításuk szerint az irtást csak akkor rendeli el a vezetőség kollégiuma, ha ők egy konkrét poloskapéldányt mutatnak nekik.

 

Valójában szerencsés hajtóvadászatra sarkallni a diákokat?

Az ágyi poloska igen rejtett életmódot folytat. Nappal szinte lehetetlenség észrevenni. 
Vagy pedig tudni kell pontosan, hogy hol célszerű keresni. Azt vagy annak jeleit felismerni is. (Kifejlett példány vagy csak pete, netán az ürüléke?).

Érthető, hogy a diákok nem szakosodtak ágyi poloskákra. Ráadásul a felhányt területtel csak a szétszóródást veszélyeztetnék.

A diákok elmondása szerint a rovarirtók habár átfésülik az érintett szobákat, de saját véleményük szerint nem található bennük ágyi poloska.

Vajon a rovarirtó hibázik?
A vezetőségnek kellene másik céget megbíznia és végre komolyan venni a diákokat?
 

Ami biztos: ha csípések vannak, akkor poloskák is

A csípésnyomok az egyik leginkább árulkodó jelek (no és a vele együtt járó állandó viszketés is), mely az ágyi poloskára utal.

Ráadásul az adott szobában többszöri irtás is indokolt. A később kikelő peték és a szer hatása miatt is.
Azonban nem mindegy, hogy milyen csípésnyomokról beszélünk. 
Vajon tényleg ágyi poloska okozza-e, vagy valami más élősködő, és ezért nincs nyoma poloskának a szobában?

 

A csípésnyomok még a legfelkészültebb bőrgyógyászokat is gyakorta megtévesztik. Felismerésük nem egyszerű, de nem lehetetlen. Következő cikkünkben feltárjuk a csípésnyomok beazonosításához szükséges információkat. 

Irtójóirtás Kft.

1188 Budapest Bocskai utca 103/B
Tel/fax: 06 1/630-47-20

Iroda: 06 20/587-89-48

Titkárság: Hőbenreich Fanni
06 20/288-81-45

Tulajdonos,Titkárság: Törökné Vajda Szimonetta
06-70/388-15-50

E-mail: info@irtojoirtaskft.hu

Adószám: 14485297-2-43
Céget bejegyző bíróság neve: Fővárosi Törvényszéki Cégbírósága
Cégjegyzékszám: 01-09-905924