NAPTÁR

IDŐPONTFOGLALÁS

ÍRJON ÜZENETET!

INFO@IRTOJOIRTASKFT.HU

MOBIL SZÁMUNK:

06 20 587 89 48

Egy botrányos „szakember” így vezetheti félre Önt is

Ismét olyan szakmaiatlanság ütötte föl fejét az ágyi poloskairtás kapcsán, mely magyarázatért kiált. A szakma kényszerít. A helytelen információk miatt alakul ki ugyanis a káosz, amelynek nem a szakemberek isszák meg a levét (mi még csak-csak eligazodunk), hanem az ügyfelek. Ismerje meg egy botrányos szakember véleményét. Cáfoljuk is rögtön.

 

 

A laikus, és tapasztalatlanságból fakadó tanácsokat a barátok, az ismerősök részéről már megszokta. A fórumokon jönnek a „jól bevált receptek”, ha ágyi poloska irtásáról van szó.

Azonban egy szakembertől joggal várná el, hogy a valóságnak megfelelő információt adjon. És ne beszéljen badarságokat. Márpedig, ha valótlanságokat állít, akkor hogyan várhatnánk el profi és naprakész tudással rendelkező munkát a részéről?

Egy botrányos „szakember” tanácsa?

Judit egy átlagos panelház alsó szintjén élő lakója. Többször fordult már a közös képviselőhöz, hogy intézkedjen a házban az ágyi poloskák irtásával kapcsolatban.
A probléma ugyanis egy ominózus családtól indul ki.

A szituáció sajnos nem rózsás. 30 éve nem voltak lefestve a falak, a lift vagy 20 éve. A ház pedig egy nem túl aktív és rendelkezésre álló közös képviselővel van megáldva, aki mint kiderült, a legolcsóbb szakembert megtalálva igyekszik időnként orvosolni a problémát.

 

Mit tanácsolt a szakember a lakóknak?
A házzal szerződésben álló szakember szakmai véleménye szerint elegendő egyetlen irtás a házban, mindemellett nem terjedhet lakásról lakásra, és kizárt, hogy a szóban forgó ominózus családtól kiindulhatna bármilyen fertőzés is.

Határozott véleménye szerint mindenki saját maga hurcolta be a lakásba.

Hogyan lehetséges, hogy az összes lakás tulajdonosa véletlen ágyi poloskát hurcolt be?

Az esély, úgy egy az egymillióhoz.
Feltételezem Ön sem venné komolyan az állítást.
A hasonló téves információk miatt azonban az emberek hamis problématudathoz juthatnak. És a megfelelő megoldás megtalálásához is később juthatnak el.
Csak tévútra visznek.

Az ágyi poloskák ugyanúgy közlekednek a szellőzőkben, vezetékek mentén, mint a csótányok, vagy a hangyák. Így amennyiben egy erősen szennyezett és fertőzött, a problémával már régen küzdő társasházban nem egyszerre irtanak mindenütt (2-3szor minimum), a kiváltó okot nem szüntetik meg.

 

Valós esetek is cáfolják a szakember állítását
Hasonló eset volt néhány éve a debreceni Domokos Lajos utca 26. szám alatti ház esete is – számolt be anno róla több oldal, többek közt a Haon.hu is. (Támadnak az ágyi poloskák?) A Vénkert egyik régi tíz emeletes panelházának lakásaiban jelentek meg a poloskák.

Itt kezdetben csak a földszinthez közelebbi lakások tulajdonosai panaszkodtak az ágyi poloskák által kiváltott tünetekre, később viszont már a felsőbb szinteken is megjelentek.

Tulajdonképpen ágyi poloskák támadták meg egy tízemeletes ház lakóit. A 35 lakásból hamarosan már 20-ban ott voltak.

Ezért veszélyeztetettek a panelban élők

Sem a tapasztalat, sem a szakemberek eddigi egységes álláspontja szerint nincs alapja efféle állításoknak, mely kizárná a lakásról lakásra történő terjedés lehetőségét.

Sőt, a panelokra még több veszély fenyeget.

Itt ugyanis olyan potenciális útvonalak is szóba jöhetnek, mint szellőzők, vezetékek, fűtéscsövek. A paneles technológiával épített házak villanyvezetékeinek, illetve fűtés-, víz- és gázcsöveinek mentén juthatnak egyik lakásból a másikba. Függőleges felületeken is kiválóan másznak.

A Wikipédia szerint Budapest ágyi poloska fertőzöttsége 1997 óta emelkedik, 2015-ben elkészült a város ágyi poloska térképe, mely több mint 3700 adat alapján mutatja a főváros ágyi poloska fertőzöttség mértékét.

Egy lakás esetleges fertőzöttsége odáig fajulhat, hogy az egész ház irtására szükség lehet.

 

Miért nyomatékosítjuk a cikkben a lényeget? Mert szeretnénk, ha egy kicsit Ön is nyomatékosítaná magában, hogy szakember és szakember közt is óriási különbség van.
Észrevette, hogy mekkora jelentősége van annak, hogy kiben bízik meg?

Irtójóirtás Kft.

1188 Budapest Bocskai utca 103/B
Tel/fax: 06 1/630-47-20

Iroda: 06 20/587-89-48

Titkárság: Hőbenreich Fanni
06 20/288-81-45

Tulajdonos,Titkárság: Törökné Vajda Szimonetta
06-70/388-15-50

E-mail: info@irtojoirtaskft.hu

Adószám: 14485297-2-43
Céget bejegyző bíróság neve: Fővárosi Törvényszéki Cégbírósága
Cégjegyzékszám: 01-09-905924