NAPTÁR

IDŐPONTFOGLALÁS

ÍRJON ÜZENETET!

INFO@IRTOJOIRTASKFT.HU

MOBIL SZÁMUNK:

06 20 587 89 48

Gipszkarton mögött futkározó egerek irtása – kilogikáztuk a megoldást

Egy horrorfilm ehhez képest gyenge felhozatal az idei filmek közül. Amikor napok óta valahol a falban a gipszkarton mögött futkos, kapar egy egér, az éjszaka közepén egészen különös gondolatok jönnek fel Önben.

Nincs mese, cselekedni kell: egér megy, család marad. De ami az egyik helyen működik, nem biztos, hogy máshol is eredményt hoz. Mivel bírja távozásra?

 

 

Gyors problémamegoldást szeretne. Méghozzá, ha lehet, egyszeri nekifutásra. Az internet viszont ontja magából a jó tanácsokat, és „tapasztalt sorstársak” tuti biztos módszereit.

Tudta, hogy az emberek 90 %-a rosszul dönt, ha rágcsálóirtó technikák közül kell választania?
De honnan tudja, hogy mi fog bejönni?

 

Rágcsálóirtó vagy rágcsálóriasztó? – Körülmények, szituációk osztva, szorozva


Ha a gipszkartonfalban van az egér, többféle egérirtás-technika beválhat, és az is lehet, hogy egy sem. Az egyenlet végeredményét ugyanis számos tényező befolyásolja: körülmények, helyszín, anyagok, méretek, járatok.

Sajnos nincs csodaszer az ilyen jellegű problémák megoldására. Az adott tényezőket alapul véve célszerű a legjobb megoldás mellett dönteni. Így lehet, hogy egy ultrahangos egérriasztóval is jól járhat, de lehetséges, hogy teljesen hatástalan lesz (tapasztalatok nagy része ezt mondja).

Használatuk egyszerűnek tűnik: hiszen csak be kell dugni, és Önnek semmi dolga.

 

Ultrahangos riasztó vagy mechanikus csapda – Mikor melyiket?

Az ultrahangos rágcsálóriasztók arra hivatottak, hogy elriasszák a rágcsálókat. Azonban mivel ultrahangról van szó, az könnyen visszaverődik, és „útvonalát” számos útjába kerülő akadály megzavarhatja, módosíthatja.

Csökkentve ezzel a hatótávolságát. A falon pedig nem hatol át.

Ha a hullámok elé akadályok kerülnek, az adott szakaszban nem terjednek tovább. Így a riasztó elhelyezése, a megfelelő hely megtalálása, és a riasztó valamint a további falak, tárgyak helyzetének megfelelő viszonyítása is nagyban befolyásolja a „küldetés sikerességét, avagy sikertelenségét”.

Sajnos a riasztás hatástalan, ha az ultrahang még azelőtt visszaverődik, mielőtt a rágcsáló az útjába kerülne.  

Ha néhány légtérből álló területről van szó, eredményes lehet a művelet, azonban légterenként egy riasztóval minimum számolnia kell.  Zsúfolt, zárt és több légtérből álló lakásban azonban szinte biztos, hogy hatástalan lesz.

Az ultrahangos riasztók legnagyobb problémája pedig az, hogy nem szüntetik meg a problémát. Csak „riasztási funkciót” látnak el. Fertőzöttség esetén szükséges a kiegészítő eljárás: a rágcsálóirtás.

 

Riasztás helyett irtás a megoldás

Csapdák kihelyezését illetően is felmerülhet Önben a gyanú: vajon bármelyik jó lesz?
A mechanikus rágcsálóirtó csapdák legnagyobb hátránya, hogy könnyen kiismerik a rágcsálók.

A ma használt irtószerek viszont gyanútlanul ejtik el áldozatukat. Azonban ezek közül sem mindegy, melyiket használja. 

Az egerek és patkányok ellen felhasznált véralvadásgátló-hatású szerek habár mindegyike rágcsálóirtószer – és gyakorta mindegyikre egyaránt hatnak-, a szerforma különbözőségén állhat vagy bukhat az akció sikere.

A szer fogyasztása után nem végeznek rögtön a rágcsálókkal, csak a fogyasztás után 3-4 nappal később. 

Így a rágcsálók képtelenek a csalétekállomásokat kiismerni. Egerek ellen az irtószeres kockák alkalmazása hoz sikert. A ragacsos csapda már kevésbé.

 

Hogyan kapja el a falban futkározó egeret?

Ha az egér átjárja az egész ingatlant, vagy a falban tartózkodik; minden esetben a rágcsálóirtás, nem pedig a rágcsálóriasztás fog Önnek megoldást jelenteni.

Falban tartózkodó egerek esetében sokszor szükség van bontási munkálatokra is. Hogy a megbontás útján hozzáférés keletkezzen az egerek búvóhelyeihez vagy közlekedési útjaihoz.

Az így feltárt rejtekhelyre kihelyezett véralvadásgátló hatású mérgezett csalétekkel hatékony lesz a rágcsálóirtás. Szakértő segítségével kivitelezett irtás azonban energiában, időben és anyagiakban is kevesebbe kerül Önnek, mint a kísérletezgetés. 

Irtójóirtás Kft.

1188 Budapest Bocskai utca 103/B
Tel/fax: 06 1/630-47-20

Iroda: 06 20/587-89-48

Titkárság: Hőbenreich Fanni
06 20/288-81-45

Tulajdonos,Titkárság: Törökné Vajda Szimonetta
06-70/388-15-50

E-mail: info@irtojoirtaskft.hu

Adószám: 14485297-2-43
Céget bejegyző bíróság neve: Fővárosi Törvényszéki Cégbírósága
Cégjegyzékszám: 01-09-905924