NAPTÁR

IDŐPONTFOGLALÁS

ÍRJON ÜZENETET!

INFO@IRTOJOIRTASKFT.HU

MOBIL SZÁMUNK:

06 20 587 89 48

5 tény – 5 tévhit az ágyi poloskáról

Ön mit tud az ágyi poloskákról? A különböző hiedelemre épülő információk és képzelőerejének eredménye most is épp becsapja Önt. A legtöbb ember ugyanis tévhitekben és hiedelmekben él a poloskákat illetően. Így kiirtásukkal kapcsolatban is tévutakon járnak.

 

Ágyi poloska. Van, aki hallott róla. És van, aki nem.
Aki hallott róla, az is legtöbbször városi mendemondákra, falusi legendákra, a nagyi házi praktikáira alapoz.

Életéről, terjedéséről, és legfőképpen felismeréséről és kiirtásáról kevesen ismerik a valós tényeket. Ennek köszönhetően azonban a tuti módszerek csak felesleges szélmalomharcok.

Íme, a tévhitek, és a valós tények, melyekkel kapcsolatban idáig Ön is tévedésben élt.

1. Pár napig nem alszom otthon, így a poloskák elpusztulnak.

A legnagyobb tévhit a poloskákkal kapcsolatban, hogy néhány napos távollét megszűnteti a problémát. Minimum 6 hónapig könnyedén kibírják vér nélkül is. Így egy esetleges kiköltözéssel sem fogja őket továbbállásra bírni.

Azonban tény, hogy a vizes oldattal kezelhetetlen anyagok esetében – ilyen pl. a könyvek -, a hónapokig történő zsákozásuk a tűző napon pozitív eredménnyel kecsegtethet. A zárt zsákban az ágyi poloska elpusztul, kimászni nem tud, mint ahogy a zsákot kirágni sem.

Az 50-60 C° -osra felhevült zsák a nyári időszakban több hónap alatt képes elpusztítani a kiéhezett poloskákat. Ám hálószobák , bútorok esetében „kedvezőtlen körülményeket”, és hermetikusan elzárt területet még hónapos várakozással párosítva is nehéz létrehozni.

2. Kidobom az ágyat, az ominózus bútort, és akkor megszabadulok az ágyi poloskától.

Az ágyi poloska nemcsak az ágyban, de bárhol megbújhat egy hálószobában, vagy akár „megfertőzhet” más bútorokat is. Az ágy közelében található könyvespolc temérdek könyve, az ágyneműtartó is rejtekhelyt biztosíthat a számára.

De egy félig lemállott tapéta mögötti rés is otthona lehet.

3. Az ágyi poloskát nem lehet észrevenni.

Sokan láthatatlan élősködőnek vélik. Nem az.
Azonban a kifejlett, rozsdabarna színű 4-6 mm-es ágyi poloska rejtőzködő életmódjának köszönhetően igen ritkán mutatkozik.
A búvóhelyeit ismerve is nehéz felfedezni egy zsúfolt szobában.

Inkább árulkodó jelei utalnak a jelenlétére: csípések helyei, ürüléknyomok, peték. Tény, hogy rendkívül nehéz ráakadni, de nem láthatatlan lény.

4. Tiszta körülmények közt élek, és a poloskával fertőzött szomszéd lakás pedig messze van – így védve vagyok

Sem a tiszta körülmények, sem a szomszéd távolléte nem jelent védelmet.
Az ágyi poloskának vérre, ehhez pedig alvó emberre van szüksége. Mindegy neki, hogy rumlis lakásban, vagy egy végletekig rendezett és tiszta otthonban – melyet még az Ikea magazin is megirigyelne – talál áldozatára.

Behurcolásához elegendő egy szerencsétlen véletlen. Így akár az is, hogy a felső szomszéd az ablakba teregesse ki a poloskával fertőzött ángyműjét, és egy alapos rázás a lakásba juttatja a példányokat.

De egy nyaralás, vagy hosszú hétvége egy szállodába is potenciális szituáció lehet. Az ágy közelében tárolt bőrönd, a hálóruha táskába gyömöszölt majd otthon elővett és az ágyra ledobott esete nem is feltételezné a különös eseményt. Pedig megtörténhet.

Még egy ötcsillagos szállodában is.

5. Nem tartok macskát, sem kutyát, mert ők hozzák be a poloskákat a lakásba

E tévhit miatt lemondani a házi kedvencekről igazán nem éri meg. Az ágyi poloskát nem célszerű összekeverni a bolhával.

Az ágyi poloska – csak nagyon kivételes esetben táplálkozik emberi véren kívül mással – szinte kizárólag csak emberi vérrel táplálkozik.

A táplálkozás befejeztével viszont nem tartózkodik a bőr közelében. Jelenléte nem állandó, mint  a bolhák esetében.

 

A tévhitek egy fontos dologtól fosszák meg Önt: attól, hogy tisztán lásson a poloskákat illetően. Azok kiirtásával, vagy jelenlétük felismerésével kapcsolatban.

Az általunk használt irtószerek nem kellemetlen szagúak. Nem irritálnak, gyerekekre, idősekre, kisállatokra teljesen veszélytelenek. Nem hagynak nyomot.

Minden elmulasztott nappal csak több ágyi poloska fog élni otthonában. Ezért nem éri meg rossz tanácsokkal, tévhitekkel, hiedelmeken alapuló tanácsokkal kísérletezgetni. 

Irtójóirtás Kft.

1188 Budapest Bocskai utca 103/B
Tel/fax: 06 1/630-47-20

Iroda: 06 20/587-89-48

Titkárság: Hőbenreich Fanni
06 20/288-81-45

Tulajdonos,Titkárság: Törökné Vajda Szimonetta
06-70/388-15-50

E-mail: info@irtojoirtaskft.hu

Adószám: 14485297-2-43
Céget bejegyző bíróság neve: Fővárosi Törvényszéki Cégbírósága
Cégjegyzékszám: 01-09-905924