NAPTÁR

IDŐPONTFOGLALÁS

ÍRJON ÜZENETET!

INFO@IRTOJOIRTASKFT.HU

MOBIL SZÁMUNK:

06 20 587 89 48

3 gyakori hiba, amit elkövethet az egérvadászatban

Egér van a pincében, spájzban. De hiába próbálkozott „mindennel”, nem tudja megfogni.

A hiba nem az Ön készülékében van. Maximum a módszerekben és a részletekben, amivel mindeddig próbálkozott. Ismerje meg a három leggyakoribb hibát, melyet elkövethet, ha egérmentesítené a környezetét.

 

„Nem tudtam megfogni, pedig már mindennel próbálkoztam.” –meséli Ön idegesen az asszonynak.

Ismét itt az igazi zord őszi hideg. És a telelési ösztönnek valamint a kedvező környezeti feltéteknek hála, ismételten egérproblémával küzd.

Próbálkozik, de hiába.

Csapdát is tett ki, ragasztót is, sőt még sajtot is az egérfogóba.

Mi lehet a gond?

 

Első számú probléma: csinálja, de nem szakszerűen

Az egerek irtására három módszerrel próbálkozhat: irtószerrel, mechanikus csapdákkal és ragasztós egérfogóval.

Azonban a siker mindhárom esetben a módszer szakszerű kivitelezésén múlik.
Mert az sem mindegy, hogy milyen irtószert vagy csalétket ad az egérnek. Máskülönben előfordulhat, hogy csak a számára kedvező táplálékot fogja elfogyasztani (a sajt kihelyezése csak a mesékben válik be, a valóságban az édes ételek, a dió, mogyorókrém sokkal hatásosabb).

A szer fajtája, és annak vonzó hatása sem másodlagos. Ahogy a mechanikus és ragacsos csapdák lokális helyzete sem.

Azonban mit sem érnek az egér szemfülessége mellett, aki kellő leleményességgel képes levenni, lenyalni a csalétket a csapdáról. Így ráadásul az sem mindegy, mennyire stabilan helyezi ki azt.

Második számú probléma: csinálja, de az eszköz alkalmatlansága miatt nem hatékonyan

Amikor a boltban elemeli a rágcsálóirtó szert a polcról, bele sem gondol, hogy „egy kalap alá venni” őket nem feltétlen szerencsés.

Az egerek és patkányok ellen felhasznált véralvadásgátló-hatású szerek habár mindegyike rágcsálóirtószer – és gyakorta mindegyikre egyaránt hatnak-, a szerforma különbözőségén állhat vagy bukhat az akció sikere.

Egerek ellen az irtószeres kockák bevetése, míg a patkányok ellen vizes helyeken a paraffinos formációk a sikeresek. Sok élelem, táplálék környeztében ez utóbbiaknál pedig az illatos pépek, paszták a megfelelő eszközök.

Az egerek ellen kitűnően működhet a ragacsos csapda, ám patkányok irtásában ritkán vezet eredményre. Utóbbiak túlságosan okosak.

Harmadik számú probléma: csinálja, de „feleslegesen”

Ha az egérvadászat sikerrel is járt, gondatlansága miatt nem sokáig élvezheti annak eredményét. És ismételten az egérproblémával szembesülhet.

Miért?

Mert nem figyel a megelőzésre. Ugyanazon körülmények (takarmányok, élelmek elől hagyása, szemét nem megfelelő tárolása, a ház szerkezeti hibáinak nem megfelelő orvoslása), ugyanazon hibák fenntartása mellett szinte biztosra veheti egy újabb egérpéldány felbukkanását.

Sőt, akár többet is.

 

Az egérirtást lehet jól és rosszul is végezni. Utóbbival azonban anyagi, időbeli veszteségekkel számolhat. És a probléma további fennmaradásával.

Irtójóirtás Kft.

1188 Budapest Bocskai utca 103/B
Tel/fax: 06 1/630-47-20

Iroda: 06 20/587-89-48

Titkárság: Hőbenreich Fanni
06 20/288-81-45

Tulajdonos,Titkárság: Törökné Vajda Szimonetta
06-70/388-15-50

E-mail: info@irtojoirtaskft.hu

Adószám: 14485297-2-43
Céget bejegyző bíróság neve: Fővárosi Törvényszéki Cégbírósága
Cégjegyzékszám: 01-09-905924