NAPTÁR

IDŐPONTFOGLALÁS

ÍRJON ÜZENETET!

INFO@IRTOJOIRTASKFT.HU

MOBIL SZÁMUNK:

06 20 587 89 48

Üzemi konyhák állandó ellensége?

Csak idő kérdése, és hamarosan megjelennek. Különösen tavasszal és ősszel okoznak problémát éttermekben, óvodákban, iskolákban. Bárhol, ahol megtalálják a számukra ideális élelemszerző helyet: a konyhát. Miért nem érdemes ilyen esetekben házi módszerekkel kísérletezni az intézményeknek?

 

Egy lány megette a hangyákat a chipsből, mert azt hitte borsszemek.

E történet igen gyorsan járta körbe a világhálót, amikor egy amerikai Emily Wagoner nevű lány kiposztolta a Twitterre ominózus esetét a hangyákkal.

Egy gyorsétkezdében vásárolt ecetes chips okozta számára a meglepetést. A chipsszel együtt ugyanis felfalta a borsnak hitt fekete szemcséket is, melyek hangyatetemeket voltak. A történet valóságossága a kiposztolt fotó alapján sem 100 %-os.

Azonban egy biztos: a hangyák bárhol megjelennek, ahol élelem fordul elő.

Óriási bosszúságot okozhat egy hangyainvázió az üzemi konyhákban

Hiába az elővigyázatosság az intézmények részéről.
A hangyák szervezetten működnek.

Ha néhány szorgos katona felderítette az ideális körülményeket, és az ígéretes élelemlelőhelyet, kiküldik a begyűjtőket.

A tömeges hangyainvázió pedig borítékolható.
Óriási bosszúságot és egyben anyagi veszteséget is okozhat egy üzemi konyha esetében, ha a hangyák elárasztják a raktárkészleteket.

Ugyanis bárhol megbújnak. Lisztben, sóban, cukorban, édességben.

Így elég egyetlen egy eset, amikor egy éttermi vendég, egy óvodás gyermek találkozik vele az ebédje során; az érintett cég akár ellenőrzésre is számíthat.

A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (NÉBIH) rendszeresen tart ellenőrzéseket konyhákban,  ahol nemcsak a lejárt fogyaszthatósági és minőségmegőrzési idejű, vagy jelöletlen élelmiszerekre vadásznak; de a nem megfelelő konyhai körülményekre is.

Nem éri meg házi módszerekkel kockáztatni

A hangyák minél több élelmet találnak, annál több hangya fog érkezni. Így szaporodni is.

Azonban az üzemi konyhák nagysága, az élelmiszerek mennyisége miatt sem érhető el hosszú és tartós megoldás a hangyairtás során.
A megvásárolt csapdamennyiség, és a hangyák „gócpontjai” ismeretének hiánya csak felesleges költségeket okoz az intézményeknek, azonban a problémát nem oldja meg.

Hosszú és tartós megoldásra van szükség! Ezt pedig szakember bevonásával érhető el.
Nem egyszerű feladat egy élelmiszerekkel teli éttermet, óvodai konyhát megszabadítani a hangyáktól.

De nem akarja vegyszerekkel veszélyeztetni a konyha működését?

Sokan tartanak a permetezéses hangyairtó módszertől konyhák esetében. Nos, tudni érdemes, hogy a hangyairtás hagyományos módszere szinte lehetetlen ezeken a helyeken (bezárás nélkül). Egyrészről a mindennapi kötelező és indokolt konyhai takarítás eltünteti a hangyairtószert a felületekről. Másrészről a permetezéses módszer sok tulajdonos számára (élelmiszerek jelenléte miatt is) bizalmatlan módszernek számít.

Erre nyújt megoldást az új hangyairtó technológia alkalmazása, mely permetezőszer nélkül valósul meg.  Az éttermek, szállodák, közintézmények konyhájában használatos gélezéses technológia hatásosan, gyorsan szünteti meg a problémát.

Gélezéses technológia a konyhákban

A gélezéses hangyairtás során irtószeres csalétket helyezünk ki a hangyák előfordulási helyeire. A mérgezett csalétkek a dolgozók segítségével (talált élelem) eljut a bolyukba, így a lárvákat és a királynőt etetve gondoskodnak a boly kiirtásáról. Habár időigényesebb módszer, roppant hatásos.
 

És üzemi konyhák esetében is biztos választás. A hangyairtó gél nem büdös, és nem hagy foltot.

A hangyaprobléma halogatása csak veszélyezteti a konyhája jó hírét, és esetleges kellemetlen szituációk és büntetések megvalósulását kockáztatja. 

A házi módszerek és bolti szerek pedig jóval több költséget és időbeli veszteséget okoznak Önnek, mint a szakember által igénybevett segítség.

Irtójóirtás Kft.

1188 Budapest Bocskai utca 103/B
Tel/fax: 06 1/630-47-20

Iroda: 06 20/587-89-48

Titkárság: Hőbenreich Fanni
06 20/288-81-45

Tulajdonos,Titkárság: Törökné Vajda Szimonetta
06-70/388-15-50

E-mail: info@irtojoirtaskft.hu

Adószám: 14485297-2-43
Céget bejegyző bíróság neve: Fővárosi Törvényszéki Cégbírósága
Cégjegyzékszám: 01-09-905924