NAPTÁR

IDŐPONTFOGLALÁS

ÍRJON ÜZENETET!

INFO@IRTOJOIRTASKFT.HU

MOBIL SZÁMUNK:

06 20 587 89 48

Tudta, hogy Ön lehet az egyik legnagyobb akadályozója a szakszerű rágcsálóirtásnak?

Ők nem ismerik a magántulajdont. És sosem foglalkoznak a köztisztasági előírásokkal. Egy valamit keresnek: élelmet és előnyös életkörülményeket. Ők az egerek, patkányok és különböző rágcsálók. Akadt már velük dolga.

Rágcsálóirtót is hívott már. Nem is egyszer. Így elég szkeptikus a munkájukat illetően. De előfordulhat, hogy nem is a rágcsálóirtók „szakszerűtlen” munkája a ludas az ismételten felszínre kerülő problémának?

Ahogy beköszönt az ősz, az első fagyok beálltával ők rögtön megjelennek a házban, pincében, a fészerben. De a makacsabb fajtájuk a jó idő beköszöntével, tavasszal sem áll odébb. Ön tudja, hogy megint befészkelték magukat, mert az egerek jelenlétére utaló pézsmaszag ismerős orrfacsaró érzésként üzeni azt.

De nem az egér az egyetlen, akinek egyedei bárhol felbukkanhatnak. Ahol csatornarendszer van, a felújítási munkák idején a felbontott csatornák környékén bárhol előfordulhatnak a patkányok is. Akik ilyenkor a környező házakba menekülnek.

A hazánkban ismert vándorpatkány ráadásul rendkívül szapora. Évi 7-10 szaporodás során, akár alkalmanként 10 utódot is a világra hozhat. 

Kiirtásukra tett erőfeszítés közt van számos házi praktika, és természetesen a szakember segítsége is. Azonban ez utóbbi sem feltétlenül jár szerencsével.

Szakembernek sem sikerül? Az ok nem feltétlenül a szakszerűtlen munkájában keresendő

A bőséges táplálékot és biztos búvóhelyet jelentő házak, pincék, és különböző lakott területek zegzugai szinte mézesmadzagként kínálkoznak fel a számukra.

A zöldövezeti részen lakók azonban ritkán gondolnak bele egy igazán fontos alapszabályba:

A megelőzés egyszerűbb, mint a probléma orvoslása.

Hányszor halljuk ezt az orvosnál is, mégsem teszünk semmit egészségünk megőrzése érdekében. Pedig számos élethelyzetben sok kellemetlenséget megspórolnánk, ha nem vennénk félvállról.

Előfordulhat ugyanis, hogy a többször és rendszeresen kifizetett rágcsálóirtás egyedüli okozói MI MAGUNK vagyunk.

Nem ismeri a rágcsálóirtás alapelvét, ezért nem számíthat hosszútávú megoldásra

A zöldterületek közelében lévő házak, lakások veszélyeztetettebbek a rágcsálók elszaporodását illetően, azonban a rossz higiéniás viszonyok is csalogatóak lehetnek az egerek és patkányok számára.  Így a búvóhelyet adó területek – szabadon hagyott szemétkupacok, elzáratlan lomtárak – felszámolása evidens óvintézkedés. De csak volna.

Különösen, ha egy agilis macska beszerzése teljességgel kizárt.
Mégsem figyelünk a részletekre. És nem teszünk óvintézkedéseket.


A rágcsálóirtás legfontosabb alapelve az, hogy az irtás nem elégséges a hosszútávú megoldás érdekében. A körülményeket is meg kell változtatni.

Amíg a rágcsálók kiváló búvóhellyel és folyamatosan biztosított táplálékforrással rendelkezhetnek, még a szakszerű rágcsálóirtás is csak egy rövid időre oldja meg a problémát.

Márpedig a rágcsálók veszélyesek lehetnek egészségünkre. Ürülékükben betegségek csírái tenyészhetnek, a megrágott élelmiszerekben gombák telepednek meg.

És mivel folyamatosan alkalmazkodnak a változó körülményekhez, kiirtásuk nagyon nehéz lehet. Különösen, ha mi magunk vagyunk annak kerékkötői.

 

Segítse a szakember munkáját a körülmények kézben tartásával, a megelőzéssel; hogy ő is segíthessen Önnek. Így járhat anyagilag is a legjobban. 

Irtójóirtás Kft.

1188 Budapest Bocskai utca 103/B
Tel/fax: 06 1/630-47-20

Iroda: 06 20/587-89-48

Titkárság: Hőbenreich Fanni
06 20/288-81-45

Tulajdonos,Titkárság: Törökné Vajda Szimonetta
06-70/388-15-50

E-mail: info@irtojoirtaskft.hu

Adószám: 14485297-2-43
Céget bejegyző bíróság neve: Fővárosi Törvényszéki Cégbírósága
Cégjegyzékszám: 01-09-905924