NAPTÁR

IDŐPONTFOGLALÁS

ÍRJON ÜZENETET!

INFO@IRTOJOIRTASKFT.HU

MOBIL SZÁMUNK:

06 20 587 89 48

Tények és tévhitek a legforradalmibb csótányirtó módszerről

Ha irtásra kerül sor, az első kérdés általában: Mivel fog járni? Mire lesz ártalmas? És mennyire lesz hatásos?

Az új módszerektől mindig azt várjuk, hogy jobbak, okosabbak lesznek az eddig megoldást kínáló eszközöknél.

Az velük kapcsolatos tudatlanság azonban bizonytalanná teheti Önt. Az árukról nem is beszélve.
Nos, lerántjuk a leplet az egyik legismertebb csótányirtó módszerről: fókuszban a gélezéses technika. Mit kell tudnia róla és miért csalódnak benne egyesek?

Gélezéses technológia, ami emberre, kutyára, macskára nem ártalmas – mindössze ennyit tud a forradalmian új technológiáról. Aminek ára néha igen borsos tud lenni. Azonban mindenki csak esküszik rá.

De valóban ennyire hatásos volna?

Tény, hogy a géles csótányirtás általában kevesebb nyűggel jár. Az állatokat és a gyerekeket sem kell félteni tőle, semmilyen előkészületet nem igényel a részünkről.

„Láthatatlansága” pedig abban is megmutatkozik, hogy nem büdös. Szagtalan csótányirtásként pedig valljuk be, igen vonzó lehet a számunkra.

Hogyan zajlik a gyakorlatban a szagtalan csótányirtás?

Egy speciális adagolópisztoly segítségével kb. 2-3 milliméter nagyságú gélpontokat helyez ki a szakember a csótányok által fertőzött helyekre valamint az azok által bejárt útvonalakra. A terület felmérése és tapasztalata alapján dönti el, hogy hova is juttatja el e speciális anyagot.

A gélezéses módszer lényege a „dominóeffektus”

A gél olyan anyagokat tartalmaz, amely a csótányok számára igen vonzó. Méregkoncentrációja alacsony, ezért a környezetre nem jelent veszélyt, azonban a csótányok számára halálos.

Gyomorméregként fejti ki hatását. Azonban nem végez velük azonnal. Néhány órán belül pusztulnak el csupán, mindeközben elhullott társaikat is elfogyasztják. (Legközelebbi élelmet keresik). Innen a dominóeffektus.

A csótányirtó gél könnyen és nyom nélkül helyezhető ki. Egyszerű használattal járó csótányirtó módszer, a területet pedig nem szennyezi be a permetezéses módszerrel ellentétben.  A hatás tartóssága is hosszabb – a tapasztaltok szerint – a hagyományos csótányirtó módszerekkel szemben.

Gyors, biztos és rendkívül hatékony megoldást nyújt. Ráadásul használata sok helyen az egyetlen célravezető módszer. Habár ára magasabb a hagyományos módszerekénél, előnyeit tekintve megéri e beruházás.

A hiedelemmel ellentétben a gél más lakásokból nem vonzza a csótányokat az adott lakásba, mivel hatásukat kb. 1-2 nm-es körzetben fejti ki.

A gélezéses módszer hatékony és mindenképpen megéri a használata.

Azonban van, amikor mégsem éri meg

Nincs bosszantóbb, mint amikor feleslegesen költjük a pénzt. Ráadásul még a probléma is megmarad, amire a pénzünket áldozva kerestük a megoldást.  

Habár a gélezéses módszer megbízható; van, amikor nem éri meg Önnek.
Erről pedig nem a módszer, valamint a technológia tehet.
Hanem elsősorban a szakember, akit Ön választ.

Ha a csótányok a gélpöttyökön kívül találnak maguknak táplálékot (Ön kint hagyja a száraz kenyeret, a macskaeledelt stb.), akkor az irtás hatékonysága nem lesz kielégítő. Ilyen esetben a csótányok elleni védekezésben a permetezéses eljárás megbízhatóbbnak tűnik, hiszen olyan helyeken is működik, ahol bőven van táplálék.

Szakszerűtlenség, méghozzá szándékosan?

Az Ön részéről történő elővigyázatlanság mellett azonban van egy tényező, ami miatt sokan csalódhatnak e módszerben. Ez pedig a szándékos szakszerűtlen kivitelezés.

A csótányirtó gélnek borsos az ára. Ezért néhány szakembert arra ösztönözhet, hogy szándékosan ne végezzenek alapos munkát.  A lakásonként elhelyezett rendkívül kevés csótányirtó gélpötty elhelyezésével ugyanis ismételten szükség lesz a munkájukra.

A hasonló módon kivitelezett munka azonban nem tekinthető szakszerűnek vagy hatékonynak.

A gélezés csak akkor tekinthető hatékony módszernek, ha a fertőzött alapterületre a megfelelő irtószermennyiség kerül kijuttatásra. Itt pedig négyzetméterekről beszélünk. Nem néhány pöttyről lakásonként.

Német csótány fertőzöttség esetén akár még sűrűbb kihelyezésre kerülhet sor. 

Ezért sem mindegy kivel végezteti el a munkát. Kerülje a látszatmunkákat. 

Irtójóirtás Kft.

1188 Budapest Bocskai utca 103/B
Tel/fax: 06 1/630-47-20

Iroda: 06 20/587-89-48

Titkárság: Hőbenreich Fanni
06 20/288-81-45

Tulajdonos,Titkárság: Törökné Vajda Szimonetta
06-70/388-15-50

E-mail: info@irtojoirtaskft.hu

Adószám: 14485297-2-43
Céget bejegyző bíróság neve: Fővárosi Törvényszéki Cégbírósága
Cégjegyzékszám: 01-09-905924