NAPTÁR

IDŐPONTFOGLALÁS

ÍRJON ÜZENETET!

INFO@IRTOJOIRTASKFT.HU

MOBIL SZÁMUNK:

06 20 587 89 48

Ez volna a hatékony patkányirtás titka?

Egy rágcsálóirtás projekt lehet sikeres és lehet sikertelen is. Az utóbbi esetben Ön kénytelen a problémával továbbra is foglalkozni. Azonban előzetesen időt, energiát és pénzt áldozva, immáron már veszteséggel nekiugorni ismételten a feladatnak. Van, amikor a legolcsóbb irtószer a legdrágább lesz.

De hiszen számos esetben egy rágcsálóirtó cég is „csak” mérget rak ki. Mi volna tehát a hatékony patkányirtás titka?

A patkányirtás fő módszere az irtószer használata, kihelyezése. Annak hatékonysága azonban mindig egy adott dologtól függ:

A részletektől.

A megfelelő mennyiség, a megfelelő minőség, és a megfelelő helyre történő kihelyezés az alapja a sikernek.  Valamint az irtás utáni körülmények kontrollálása.
Azonban mindez közel sem olyan egyszerű, mint amilyennek elsőre tűnik.

Nem mindegy milyen irtószer kerül használatra

Ahol egy rágcsáló elszaporodik, szinte biztos, hogy táplálék is bőséggel áll rendelkezésre.

Mindez pedig felvet egy igen fontos kérdést: Miért fogyassza az általunk felkínált mérgezett csalétket, ha számos lehetősége akad még azon kívül?

Rágcsálóirtással foglalkozó szakemberek ilyen esetekben olyan zárt patkányládákat telepítenek, melyekbe kifejezetten vonzó hatású irtószert helyeznek ki. A felkínált mérgezet csalétek tehát vonzóbb lesz a patkányok megszokott és számos helyen elért táplálékánál.

A patkányirtó méreg hatóanyaga sem mindegy. Az, hogy mennyire „ütős” szer használata indokolt, nagyban függ a fertőzött terület állapotától. Az évek óta elhanyagolt, vagy szakszerűtlenül rágcsálóirtott területen ugyanis az általánosan használt szerek gyakorta nem hozzák a tőlük elvárt hatást.

A zárt patkányláda állapota sem másodlagos. A megromlott csalétket, netán a nedvességtől megpenészesedett ételt ugyanis a patkány már nem fogyasztja el.

Az irtószeres zárt csapdák kihelyezését a siker érdekében a terület adottságainak a figyelembevételével célszerű megvalósítani. A patkányok vonulási útjainak, búvóhelyeinek a felmérésével.

Mindez pedig egy szakember tudását követeli meg.

Mik a sikertelen patkányirtás hátterében álló leggyakoribb okok?

A sikertelen patkányirtás receptje mindösszesen két fontos elemből áll: a szakszerűtlen irtószer kihelyezéséből és a „patkánymágnes körülmények” felszámolásának elmulasztásából.

A szakszerűtlen kivitelezés megnyilvánulhat az irtószer szükséges mennyiségének a sikertelen felméréséből, a telepített csapda utólagos pótlásnak elmulasztásából, a rossz irtószer kiválasztásából –mely csak felesleges költséget okoz Önnek-, vagy a szer rossz tárolásának a következményéből: a patkány nem fogyasztja el a mérget.

Azonban, ha a rágcsálóirtás eredményes is, sokan elkövetnek utána egy hibát, mely a probléma ismételt felburjánzását fogja eredményezni:

Az utómunkák fontosságának elmulasztását. 

Ha a patkányok élőhelyeit, táplálkozási lehetőségeit és a számukra rendkívül kedvező körülményeket nem számolják fel, még a hatékony patkányirtás is sikertelen lesz.

Az állatok hamarosan visszatérnek, és erről nem a „szakszerűtlenül dolgozó cég” tehet. Ugyanis egyetlen esetben sem az irtással foglalkozó cég tehet arról, hogy a takarmány vagy állateledel zárt tárolását nem valósítják meg egy adott helyen, ezzel pedig újabb édeni állapotokat eredményeznek a rágcsálóknak. Mint, ahogy a szemét nem megfelelő tárolása sem az ő saruk.

Ne feledje, a hatékony rágcsálóirtás számos tényezőtől függ, melyben elsősorban egy szakember tud Önnek segítséget nyújtani.

Irtójóirtás Kft.

1188 Budapest Bocskai utca 103/B
Tel/fax: 06 1/630-47-20

Iroda: 06 20/587-89-48

Titkárság: Hőbenreich Fanni
06 20/288-81-45

Tulajdonos,Titkárság: Törökné Vajda Szimonetta
06-70/388-15-50

E-mail: info@irtojoirtaskft.hu

Adószám: 14485297-2-43
Céget bejegyző bíróság neve: Fővárosi Törvényszéki Cégbírósága
Cégjegyzékszám: 01-09-905924