NAPTÁR

IDŐPONTFOGLALÁS

ÍRJON ÜZENETET!

INFO@IRTOJOIRTASKFT.HU

MOBIL SZÁMUNK:

06 20 587 89 48

Nem csak undorítóak, de veszélyesek is a különös „lakótársak”, akikkel együtt él

Tartson velük egy ingyenes utónyaralásra: a saját lakásába. Mit is keresünk itt pontosan?

Többségükkel egyesek együtt élnek, irtásukat pedig nem veszik elég komolyan. A járványügyi szempontból veszélyes rovarok és rágcsálók irtásának elhanyagolása azonban igen veszélyes is lehet.

Hol nyaralt Ön idén nyáron?

Bármilyen válasszal is felelt e kérdésre, „ők” biztosan megtalálták Önt: a légy, a szúnyog és a darázs.

Azonban nem csak a nyaralás alatt szükséges védekezni ellenük. Sokszor otthonunkban is számos kellemetlenséget okoznak. Azonban vannak járványügyi szempontból olyan veszélyes rovarok és rágcsálók, amik nem csupán kellemetlenséget okoznak, de irtásuk elhanyagolása veszélyt is rejt magában.

Azok a rovarok és rágcsálók, amik nem pusztán a bosszantó, undort keltő kategóriába tartoznak, de a veszélyesekbe is.

Ilyen a vért szívó tetű vagy bolha, a betegséget terjesztő kullancsok, az ágyi poloska, a csótányok, az élelmiszert szennyező rovarok, a vándor- és házi patkány vagy a házi egér.

Undorítóak. Valóban azok.
Azonban gyakorta együtt élünk velük. Mert a higiénia önmagában nem elég a megfékezésükben.

 Az ellenük folytatott harc – házi módszerekkel kivitelezve – pedig gyakorta eredménytelen. Végső megoldást csak a szakembertől várhatunk.

A panelek kedvence, egy földrengést is túlélne

Ha földrengés sújtaná a házat, ahol él, egyet biztosra vehetne: túlélője lenne az eseményeknek a lakásában élő csótány.

Nemcsak undorító, de egyben veszélyes is. És nemcsak magától érkezhet a lakásba, hanem Ön is hazaviheti pl. egy piaci nagybevásárlás során. Otthonában a morzsák, kiborult élelmiszerek pedig mennyországként várják őt.  Megtelepedve őrült iramban szaporodik. Az élelmiszereket megdézsmálva, majd ürülékét itt-ott elhagyva különböző betegségeket terjeszthet.

Az emeletes házak központi gyűjtőrendszerei kiváló útvonalat jelentenek a számára.  Így lakásból lakásba is vándorolhat. Éppen ezért fontos a közösségnek a csótányirtás gyakori kivitelezése, méghozzá szakember által.

Ez alól senki sem lehet kivétel. A lakóknak be kell tartani az előírásokat, e nélkül nem sokat ér a rovarirtás.

 

Mintadarabként árult ággyal is hazaviheti a boltból

Rejtőzködő életmódú állat. Bárhol megbújik: bútorban, kárpitban, szövetekben. Így akár egy bútorboltból is hazaviheti: az ágyi poloskát.

Mivel emberi vérrel táplálkozik, csípése kiütéseket okozhat. Az allergiás reakciók pedig egészen különbözőek lehetnek. A viszketés pedig akár hetekig is eltarthat.

Kétféle ember létezik. Az egyik az, aki már próbálkozott az ágyi poloska házilagos kiirtásával; de belátta, hogy eredménytelen és szakemberhez fordult.

A másik az, aki még nem tudja, hogy szakember nélkül lehetetlenség. És ezután fog rájönni.
Ám még a szakembereknek is gyakorta fejtörést okoz az irtásuk. Kiirtani csak több lépcsőben lehet.

Láthatatlan rokona az atka. Az allergiás betegek másik réme. Gyakran esetében is csak az irtószer használ igazán.

Csak késleltetett szerekkel lehet ellene felvenni a harcot

Talán az egyik legintelligensebb rágcsáló. Hatékony megsemmisítése éppen ezért a szakemberek számára sem egyszerű. Laikusként pedig nem sok szerencsével járunk az ellene folytatott harcban: ez a patkány.

Igen okos.
Ezért kell speciális, késleltetett szerrel kivitelezni az irtását.

A „szimpla” csalétek eredményessége (azonnali halál) ugyanis a mérgezett csalétek kerülését fogja nála eredményezni. Márpedig a kicsinyei az elsők. Az evésben is. Így bármennyire is szeretnénk a főemlőst kiirtani, maximum a kicsijeit fogjuk a túlvilágra küldeni. 

Az utódok pusztulásának láttán pedig még inkább óvatosabb lesz az élelem beszerzésével kapcsolatban. Szándékosan kerülni fogja a mérgezett csalétket. Látva a hatását.

Rendkívül hajlékony és jól úszik, így megeshet, hogy a wc-ből jön elő egy-egy példány, ha épp új életteret keres magának.

A kisebbik rossz?

Szerencsére a patkány elkerüli az otthonát? Éppenséggel a „kisebbik rosszal” még meggyűlhet a baja. Ő sem kellemes lakótárs.

Különösen, ha a télre félrerakott éléskamrát pusztítja el. Az általa terjesztett bűz pedig igen jellegzetes és kibírhatatlan. A túlélés másik nagy mestere.

 

Akivel Önnek is meggyült már a baja

Egyetlen lakás-vagy háztulajdonos sem mondhatja el magáról, hogy sosem találkozott még vele. Hiszen mindenhol megfordul.

Ahol sok a kis repedés, a kis lyuk, nagyobb eséllyel telepszik meg. A rengeteg változata miatt a házi praktikák legtöbbször használhatatlanok. Különösen, hogy irtásukhoz ismerni kell az életmódjukat is.

Hiába az elővigyázatosság. A hangyák szervezetten működnek.

Ha néhány szorgos katona felderítette otthonának ideális körülményeit, és  beazonosították a kedvező és ígéretes élelemlelőhelyet, azonnal kiküldik a begyűjtőket. Nagyobb kolóniával nem érdemes házi módszerekkel kísérletezgetni. Amennyiben egy adott területen több helyen is megjelennek, mindig szakemberhez kell fordulni.

Régi, gyakran rossz állapotú lakóházak, lakások esetében többféle „lakótárssal” is számolhat. A közegészségügyi és járványügyi szempontból veszélyes kártevőkkel, rovarokkal szemben azonban a tétlenség nagyobb károkat is okozhat, mint gondolná.  Kérje ki tanácsunkat bármely kártevővel is akad gondja!

Irtójóirtás Kft.

1188 Budapest Bocskai utca 103/B
Tel/fax: 06 1/630-47-20

Iroda: 06 20/587-89-48

Titkárság: Hőbenreich Fanni
06 20/288-81-45

Tulajdonos,Titkárság: Törökné Vajda Szimonetta
06-70/388-15-50

E-mail: info@irtojoirtaskft.hu

Adószám: 14485297-2-43
Céget bejegyző bíróság neve: Fővárosi Törvényszéki Cégbírósága
Cégjegyzékszám: 01-09-905924