NAPTÁR

IDŐPONTFOGLALÁS

ÍRJON ÜZENETET!

INFO@IRTOJOIRTASKFT.HU

MOBIL SZÁMUNK:

06 20 587 89 48

Ezért tart Ön a szakember által kivitelezett hangyairtástól

Könnyebbnek tűnik egy dobozt leemelni a polcról a hétvégi nagybevásárlás alatt, mint szakembert hívni, és „vállalni az ismeretlent”. Miért tűnik megbízhatóbbnak a boltokban kapható hangyairtó csalétek, miközben nem az?

Mert nem tudjuk, hogy a gyakorlatban mivel jár a szakember által kivitelezett hangyairtás. Tartunk az ismeretlentől. Pedig nincs rá ok. Bebizonyítjuk miért.

A hangyák társas családokba szerveződve, bolyokban élnek. Ennek lehetünk gyakorta szemtanúi, amikor rajzáskor ijesztő módon tömegesen jelennek meg. Mivel egy nagyobb boly akár több millió hangyából is állhat, amennyiben a lakókörnyezetünk esik útjukba, rengeteg kellemetlenséget okozhatnak. Úgy érezhetjük egy bogárfarmon kevesebb élősködő lakik, mint nálunk.

Soha nem lehet elől hagyni a kenyeret. Még a sóba is belemásznak. Igen nehezen szabadulhatunk meg jelenlétüktől.

Az első kézhez álló megoldás a boltokban kapható hangyairtó csalétek alkalmazása. Ám gyakorta megesik, hogy nem működnek. Még akkor sem, ha a legnevesebb gyártók termékeit vesszük meg.

Miért?

A bolti csalétek hatékonysága több ok miatt sem lehet elég kielégítő. Ugyanis hatékonyságát befolyásolja az irtási terület nagysága is. Egy nagyobb lakás hangyairtásának kis mennyiségű csalétekkel felesleges nekilátni. Ráadásul a területhez szükséges csalétkek összértéke jóval meghaladhatja a szakember munkájának költségét.

Megfelelő mennyiség esetén még mindig ott vannak a „kivitelezési” hibák: nem megfelelő helyekre történik a telepítésük, vagy nem történik meg az időnkénti mozgatásuk, odébb történő telepítésük.

Eredményességük is megkérdőjelezhető.

Nem hatékonyak eléggé, mégis ragaszkodunk használatukhoz

Vajon miért?

Mert úgy véljük, a boltokban kapható termékek – mivel bárki számára elérhetőek- nem tartalmaznak túlságosan „erős” vegyszereket. Ráadásul a termék árán kívül nem kell egyéb költséggel számolnia.

Pedig sajnos nem így van.

A nem megfelelő hatékonysággal kivitelezett hangyairtás Önnek több költségbe, több időbe és energiába kerülhet, mint egy szakember segítségének igénylése. Ráadásul az általa használt anyagoktól sem kell tartania.

Nézzük a hangyairtást a gyakorlatban!

A hangyairtást élelmiszerbiztonsági, higiéniai okokból is rendkívül fontos kivitelezni. Épületen belül és kívül is számos hangyairtási módszer létezik, ilyen a hangyairtó gél, a hangyairtó granulátum vagy a közismert célzott sávpermetezés használata.

A felületi permetezés hatékonysága azonban megkérdőjelezhetetlen. Lényege a vonulási és közlekedési utak tartós hatású rovarirtó hatóanyaggal történő kezelése. A sávpermetezés a lakás teljes részére kiterjed. A fal és padló találkozását egy vékony sávban befújva (rések, repedések, útvonalak) biztos hangyairtó sáv képződik.

A forgalomban lévő piretroid szerek azonban az emberi szervezetre és háziállatokra nem ártalmasak.

Az úgynevezett korszerű mikrokapszulázott formulák nem hagynak foltot maguk után, ráadásul szagmentesek. Felületi hatásuk pedig akár több hónap is lehet. A szerek lebomlása után sem várható a hagynák visszatérése, hiszen ez idő alatt kikerül a lakóterület a közlekedési útvonalukból.

A hangyairtás semmilyen kellemetlenséggel nem jár az Ön részéről

Sem előkészületet, sem pedig utólagos plusz munkát nem igényel az Ön részéről egy szakember munkája. Maximum a kezelt helyeken célszerű a felmosást szüneteltetni egy darabig. Megfelelő védőöltözetben és teljes diszkrécióban kivitelezett hangyairtás Önnek kellemetlenséggel sem fog járni.  

Tartós hatású hangyairtás a bolti szerekkel nem, ám kártevőirtó által használt koncentrált hangyairtó oldatokkal kivitelezhető.  Miért kísérletezgetne akkor az előbbivel?

Irtójóirtás Kft.

1188 Budapest Bocskai utca 103/B
Tel/fax: 06 1/630-47-20

Iroda: 06 20/587-89-48

Titkárság: Hőbenreich Fanni
06 20/288-81-45

Tulajdonos,Titkárság: Törökné Vajda Szimonetta
06-70/388-15-50

E-mail: info@irtojoirtaskft.hu

Adószám: 14485297-2-43
Céget bejegyző bíróság neve: Fővárosi Törvényszéki Cégbírósága
Cégjegyzékszám: 01-09-905924