NAPTÁR

IDŐPONTFOGLALÁS

ÍRJON ÜZENETET!

INFO@IRTOJOIRTASKFT.HU

MOBIL SZÁMUNK:

06 20 587 89 48

Ezért nem megy Önnek a hangyairtás házilag

Citromkarika, savanyú uborka, sütőpor vagy levendula. A biztos „hangyaűző recept” hozzávalói. Habár e kipróbált receptek a házi hangyairtásra olykor-olykor meghozzák a várva várt eredményt, vannak hangyairtási praktikák az Interneten, amik kifejezetten veszélyesek vagy teljesen hatástalanok.

De meddig lehet kísérletezgetni házilag, és van-e egyáltalán értelme? Íme, a válaszok szakértői szemmel.

Mivel nincs teli az Internet?
Biztos praktikákat kaphatunk a szempillanövesztésre, a töredezett hajvégekre, a lábgomba otthoni ápolására, és természetesen a hangyairtást se hagyjuk ki a sorból. Hiszen jobbnál jobb tippeket kaphatunk a neten.

De vajon eredményesek-e mindezek?

Az összes otthon kivitelezhető hangyairtásreceptet kipróbálni lehetetlenség, némelyik ráadásul kifejezetten veszélyes és egészség- vagy környezetromboló hatással bír.

Mások teljesen hatástalanok. A házilagosan kipróbált receptek közül ténylegesen eredményt hozhat pl. a citromkarika vagy sütőpor kihelyezése a hangyák vonulási útvonalán. Ám a valóban eredményes hangyairtás –mint a darazsak esetében – a „főkolomposhoz”, azaz a királynőhöz történő eljutásban rejlik.

Az otthoni módszerek kipróbálása, valamint eredményessége több tényezőtől is függ. Többek között, hogy mennyi ideje küzd a problémával. És mekkora hangyakolóniával próbál megbirkózni.

Mennyi időt érdemes várni a házilagos hangyairtás sikeressége érdekében?

Csupán néhány nap várakozásban célszerű gondolkodni. És egészen kis mennyiségű hangyaszám esetében van értelme. Nagyobb kolóniával nem érdemes házi módszerekkel kísérletezgetni. Amennyiben egy adott területen több helyen is megjelennek, mindig szakemberhez kell fordulni.

Többet árthat, ha sokat vár a szakszerű segítséggel – miért?

Először csak egy-két hangya bukkan fel, melyeket rutinos mozdulattal nyom össze.

Előfordul – gondolja.

Különösen, hogy a gyerek megint elől hagyta az uzsonnáját. Eltelik 2 nap, és a ritkaságszámba ment apróságokból már sorban kígyózó csapat lesz.

Hiába az elővigyázatosság. A hangyák szervezetten működnek.

Ha néhány szorgos katona felderítette otthonának ideális körülményeit, és  beazonosították a kedvező és ígéretes élelemlelőhelyet, nincs mit tenni. Kiküldik a begyűjtőket.

Minél több élelmet találnak, annál több hangya fog érkezni. Így a szaporodásuk is borítékolható.

Új építésű házak rémálma?

Ráadásul egyes esetekben a tiszta környezet megteremtése sem elegendő az elkerülés érdekében. Az új építésű lakások gyakori gondja például a hangyák megjelenése közvetlenül a beköltözés után.

A „frissen” épült házak ill. lakások ugyanis jó ideig süllyednek, ülepednek. A határoló falazatnál mindez érzékelhető is.

A falaknál kialakult nagyobb mértékű nyomás (nagyobb, mint a padló járható felületein) a felületek eltérő mozgását eredményezi. Ez pedig egészen apró hajszálrepedéseket hoz létre a fal és padló találkozásánál. Itt pedig a hangyák könnyedén bejuthatnak egy újonnan épült házba is.

A hangyairtást nem érdemes halogatni. A hangyairtás innentől már a szakemberek feladata, amelyet többféle anyaggal és technikával oldhatnak meg. A hangyairtás módszere függ a hangya fajától, a környezettől, de akár az Ön igényeitől is.

Irtójóirtás Kft.

1188 Budapest Bocskai utca 103/B
Tel/fax: 06 1/630-47-20

Iroda: 06 20/587-89-48

Titkárság: Hőbenreich Fanni
06 20/288-81-45

Tulajdonos,Titkárság: Törökné Vajda Szimonetta
06-70/388-15-50

E-mail: info@irtojoirtaskft.hu

Adószám: 14485297-2-43
Céget bejegyző bíróság neve: Fővárosi Törvényszéki Cégbírósága
Cégjegyzékszám: 01-09-905924