NAPTÁR

IDŐPONTFOGLALÁS

ÍRJON ÜZENETET!

INFO@IRTOJOIRTASKFT.HU

MOBIL SZÁMUNK:

06 20 587 89 48

Sokkoló látvány és valóra vált rémálom: egy patkány a WC-ben?

Bizarr egy jelenség. Beszámolt már róla a híradó és számos cikk is. De a National Geographic is bemutatta már, hogy valóban létezik ilyen.

Amikor az ember saját lakásában szembesül azzal, hogy egy patkány kerül be a csatorna felől a WC-csészébe. Tényleg lehetséges, hogy egy patkány egyszer csak felbukkan a WC-ben? Avagy csak mendemonda?

 

A válasz sajnos határozott igen.

Ez persze nem azt jelenti, hogy mától senki ne merjen kimenni a sötétben a mellékhelyiségre. És állandó rettegésben éljen.


De hogyan lehetséges egyáltalán ez?

A patkány alkalmas arra, hogy kitűnően ússzon a szűk járatokban. Rendkívül hajlékony, és ügyesen úszik. Jelen esetünkben nem élelmet, hanem inkább életteret keres.

Csak éppen rossz helyen.

Élőhely és kedvező körülmények után keresve juthat el akár egy panel 3. emeleti lakásába. Ahol a fürdőszobában válik láthatóvá, és hozza a szívbajt a lakókra. Tudni érdemes, hogy kizárólag mindig a WC-ből érkezik.

Azonban onnan kikerülve akár napokig megbújhat egy-egy szekrény mögött, vagy a mosógépbe mászva; hiszen visszakerülni a csészébe már nem nagyon képes.

Maximum egy-egy nyilvánosabb helyen hagyott ürülék utal csupán a jelenlétére.

 

 Hogyan lehet megakadályozni, hogy patkány másszon ki a toalettből?

A legbanálisabb tanácsunk, hogy lecsukva kell tartani a WC tetejét. Azonban a legbiztonságosabb megoldás: az irtásuk.

Méghozzá társasház esetében közös problémaként felvállalva a ház (pince, közös helyiségek, szeméttároló helyiség stb.) teljes és rendszeres rágcsálóirtásával.

Ha Ön is szembesült ez ominózus esettel, a lakás rágcsálómentesítését szakember segítségével a legcélszerűbb kivitelezni.

 A bolti rágcsálóirtószer használata során ugyanis előfordulhat, hogy nem találja meg az utólag a rágcsálót, csak a szag lesz árulkodó egy idő után annak döglött mivoltára. Avagy az irtószer kihelyezése nem lesz eredménnyel kecsegtető. Ezért mindig bízza szakemberre a rágcsálóirtást.

Mostanában több már-már meghökkentő esettel találkozhatunk. A patkányok zseniálisan okos állatok. Ráadásul, ha egyszer megjegyeznek egy kiváló útvonalat és biztonságon közlekednek rajta, legközelebb rutinosan és magabiztosan kezdik használni ugyanazt az útvonalat. Társasházak esetében különösen fontos, hogy a rendszeres rágcsálóirtásról ne feledkezzen meg a lakóközösség.

 

Minden esetben az elsődleges cél, hogy minél gyorsabban és minél kevesebb járulékos kárral vehesse ismételten birtokba a lakását, és őrizze meg ott a megfelelő higiéniát a családja részére.

Irtójóirtás Kft.

1188 Budapest Bocskai utca 103/B
Tel/fax: 06 1/630-47-20

Iroda: 06 20/587-89-48

Titkárság: Hőbenreich Fanni
06 20/288-81-45

Tulajdonos,Titkárság: Törökné Vajda Szimonetta
06-70/388-15-50

E-mail: info@irtojoirtaskft.hu

Adószám: 14485297-2-43
Céget bejegyző bíróság neve: Fővárosi Törvényszéki Cégbírósága
Cégjegyzékszám: 01-09-905924