NAPTÁR

IDŐPONTFOGLALÁS

ÍRJON ÜZENETET!

INFO@IRTOJOIRTASKFT.HU

MOBIL SZÁMUNK:

06 20 587 89 48

Megműtenek minket a szúnyogok

A címben tett állításunk nem légből kapott – hogy stílusosak legyünk – hanem tudományos tényeken alapszik. A kutatóknak végre sikerült megfejteniük azt a folyamatot, ahogyan a szúnyogok a mi kárunkra táplálkoznak. Minden egyes fránya szúnyogok egy orvosi műtő és laboratórium is egyben, ami a természet nagy csodája, de az emberiség nagy bánata is egyben. Nyári estéken pláne a fesztiválszezonban mindenki keresi a szabadtéri programokat egy kis felhőtlen kikapcsolódás céljából. 

A szúnyogoknak ez a paradicsom, a lakoma ideje. Kevesen tudják, de a nőstény szúnyogok mindegyikének élete során legalább egyszer vért kell szívnia ahhoz, hogy szaporodni tudjon. Tehát „neki” a feladat adott és ezt véghez is viszi. Szájszervükön 150 receptor dolgozik annak érdekében, hogy kiszúrják potenciális áldozatukat. A testhőre és a bőrből „elillanó” zsírsavakra utaznak. A donortest becserkészése után jön a műtét. 

Ehhez a szájszervük hat tűjét használják, akár egy laparoszkópos műtétnél. Ezek közül kettő fűrészként működik, így hatol be a bőr alá, mint a műtéteknél a szike. Két másik a kampózásért felel (két kapóval szétfeszítik a megnyitott bőrt) csakúgy, mint az operációknál, az utolsó két sörte egyike felel a vérszívásért, a másik pedig egy vegyület befecskendezésével biztosítja a véralvadásgátlást (szintén emiatt a vegyület miatt viszket a szúnyogcsípés). A már-már jóllakott szúnyog teste mindeközben pedig a vérből kivonja az értékes vörösvértesteket, a többi anyagot pedig vízcsepp formájában kilöki magából. A „műtét” során a szúnyog nyálából jut a szervezetünkbe is, mely, ha vírusokat hordozott, akkor könnyen lehet, hogy maláriával, nyugat-nílusi lázzal, zikával vagy dengue-lázzal fertőz meg minket. Ezért fontos, hogy amennyire csak lehet tartsuk távol magunktól ezeket a kis szárnyas fenevadakat.

Irtójóirtás Kft.

1188 Budapest Bocskai utca 103/B
Tel/fax: 06 1/630-47-20

Iroda: 06 20/587-89-48

Titkárság: Hőbenreich Fanni
06 20/288-81-45

Tulajdonos,Titkárság: Törökné Vajda Szimonetta
06-70/388-15-50

E-mail: info@irtojoirtaskft.hu

Adószám: 14485297-2-43
Céget bejegyző bíróság neve: Fővárosi Törvényszéki Cégbírósága
Cégjegyzékszám: 01-09-905924