NAPTÁR

IDŐPONTFOGLALÁS

ÍRJON ÜZENETET!

INFO@IRTOJOIRTASKFT.HU

MOBIL SZÁMUNK:

06 20 587 89 48

Rágcsálóirtás – miért nem eredményesek gyakran a házi módszerek?

“Ezt én nem csinálhatom meg házilag, saját kivitelezésben?- szól az örök kérdés barátok közt, fórumokon, családi beszélgetéseken.

Legyen szó lakásfestésről, kertépítésről, vagy éppen az egerek „kifüstöléséről” a pincében.

A házi megoldások olcsóbbak – állítja az örökzöld tévhit. Azonban e gondolkodásmód már nagyon sokakat vezetett felesleges energia-, idő- és pénzpocsékolásba. Miért ne akarja házilag elvégezni a rágcsálóirtást?

 

 

Meglévő „rágcsálógond” esetében melyik verziót választaná?

Ön hetekig küszködve számos irtószerre költ, mely nem hozza meg a tőle elvárt eredményt. A probléma csak fokozódik, így egyre több pénzt dob ki az ablakon. A rágcsálógond pedig egyre több stresszes szituációt szül.  A méreg önti el, hogy még nem sikerült megoldani a problémát.

Vagy pedig a problémával történő szembesülés utáni 48 órán belül szakszerű segítséget kap, és kellő rutinnal, a legmodernebb és leghatékonyabb eszközökkel és módszerekkel tökéletes kártevő-mestesítésben részesül. Ahol a kifizetett összeg messze nem haladja meg a „próbálkozás” végösszegét.

 

Ki az, aki ne az utóbbit választaná?
Higgye el, nagyon sokan vannak.

 

Sokan próbálkoznak házi módszerekkel, boltban kapható irtószerekkel, és a netről összeszedett információkkal esnek neki a rágcsálóirtásnak. A befektetett energia, idő, és pénz pedig jóval több az esetükben, mint ami a szakszerű segítségből eredően kifizetésre kerülne a részükről.

Amennyiben Ön nem egy bolt tulajdonosa, ahol a HACCP-kártevőirtás félévente kötelező, vagy más szituációk miatt kell e feltételeknek eleget tennie; a „házi” irtás gondolata kecsegtetető lehet az Ön számára.

Mérgezett csalétek, szódabikarbóna, uborka, citromlé.
Csak néhány csótány elleni tuti módszer a netről. Amivel Ön is találkozhat.

De mi volna ténylegesen a rágcsálóirtás legbiztosabb módszere minden esetben?

A rágcsálók elleni védekezés hatékonyságát számos szempont figyelembevételével célszerű megítélni. Ilyen a biztonság, az állat- és környezetbaráti kérdések, a költség, a hatósági előírások szempontja is.

Egy egérirtás és patkányirtás esetében is a legköltséghatékonyabb, legdiszkrétebb megoldást a szakszerű, szakmai segítségnyújtás adhatja.

A gyors szaporodásuk miatt a rágcsálóirtási feladatokat minél előbb el kell végezni, egy elhanyagolt „patkányügy” akár komolyabb rágcsálóinvázióhoz is vezethet.

A sikeres rágcsálóirtásban azonban az Ön által befolyásolt tényezőknek is fontos szerep jut: ilyen pl. a műszaki hiányosságok megszüntetése, a takarmány és élelmiszer zárt tárolása. Mindez fontos a sikeres munka szempontjából.

Miért szakemberrel végeztesse a rágcsálóirtást?

Önnel ellentétben egy szakember képes felmérni egy adott szituáció súlyosságát. A „bevetendő” eszközök és anyagok a szabadkereskedelmi forgalomban kaphatóakhoz képest jóval biztosabb hatást képesek elérni. A szakember a mérgek kihelyezésénél tudja, hogy a legjobb eredmény érdekében hová célszerű azokat kihelyezni.

Általa kényes helyen is biztonságos a rágcsálóirtás.

 

Az emberek többsége szakembert általában csak akkor hív, ha a megvásárolt készítmény, és kipróbált temérdek szer használata nem hozza a tőle elvárt eredményt.

Mindezzel azonban saját maguknak okoznak anyagi és időbeli veszteségeket.

Sőt, ennél akár jóval többet is. A helytelenül kivitelezett rágcsálóirtás kockázata, hogy akár tömeges mérgezés is lehet az eredménye a haszon – ill. vadon élő állatok esetében. Ön kerülje el a tipikus hibákat szakember segítségével!