NAPTÁR

IDŐPONTFOGLALÁS

ÍRJON ÜZENETET!

INFO@IRTOJOIRTASKFT.HU

MOBIL SZÁMUNK:

06 20 587 89 48

Tudja, hogy a parlagfű kérdése hogyan érinti Önt telektulajdonosként?

Családi házban él. Nos, majdnem biztos, hogy valamelyik társszomszéd néha-néha tekintetével látogatást tesz az udvarán. Be-betekint, megcsodálja az új grillsütőt, szóba elegyedik Önnel. Valamint „dokumentálja” a telken elhanyagolt parlagfüvet is. Melyről még Ön sem tudja, hogy az.

Netán a postás, vagy a múlt héten kihívott vízvezeték-szerelő számára vált feltűnővé. Mindenesetre nem bízhatja a szerencsére a parlagfű kérdését.

A parlagfüvet irtani kell. No, de nem csak a szomszéd és a postás miatt. És nem csak a hatályos jogszabályok miatt.


Hanem mert irtása egyben önvédelem is. Szakemberek szerint a parlagfű magjai legalább 40 évig életképesek a talajban. Habár a védekezésnek vannak költségei, még mindig kevesebb befektetést igényelnek, mint az allergia, és asztma tüneti kezelése az érintett személyek életében.

Méghozzá elhanyagolt parlagfű kérdése során hosszú távról beszélünk.

 

Parlagfű a családi ház birtokán?

Családi ház tulajdonosaként eddig kissé közömbösen állt hozzá a parlagfű témájához. Mivel nem allergiás a növényre, nem sokat foglalkozott a kérdéssel.

Idén is virágzik.
Van, ahol irtják; és van, ahol nem.
Egyesek büntetést is begyűjtenek miatta.

Ennyi lenne?

Családi ház tulajdonosaként, telektulajdonosként már Ön sem lehet közömbös e kérdést illetően. Ugyanis 2016 június 30-a után komoly bírságra számíthat az, akinek parlagfüvet találnak a telkén.
Már nem csak figyelmeztetnek.

Július 1-től büntethet a hatóság azoknál a magánházaknál is, amelyeknek kertjében parlagfüvet talál. Ugyan mi értelme lenne a nyári időszakot több százezres bírsággal zárni…

 

Mekkora büntetésre számíthat?

A bírság összege nagyban függ a fertőzött terület nagyságától és parlagfűvel való fertőzöttség mértékétől is. Így akár 15 ezer forinttól 5 millió forintig is terjedhet. Azonban belterületen az ingatlan méretéhez képest sokkal nagyobb összegű bírság szabható ki, mint külterületen.

Hiszen a lakóövezetben virágzó parlagfű közegészségügyi szempontból nagyobb veszélyt jelent. A be nem fizetett büntetés pedig köztartozásként tovább fog élni, és immáron már a NAV fog gondoskodni a befizettetéséről.

Ha kerttulajdonos, telektulajdonos, netán telek bérlője; Önt is érinti a parlagfű kérdése. A parlagfüvet azonban nem mindegy, hogyan irtja ki. Vagy próbálja azt kiirtani; milyen eszközökkel, és milyen technikával végzi azt el. A befektetett idő és energiáról már nem is beszélve.

 

Hívja szakember segítségét! Kényelmes és biztonságos, takarékos és környezetbarát megoldásokkal, szakszerű kiirtással Ön rengeteget spórolhat: időt, pénzt, energiát.