NAPTÁR

IDŐPONTFOGLALÁS

ÍRJON ÜZENETET!

INFO@IRTOJOIRTASKFT.HU

MOBIL SZÁMUNK:

06 20 587 89 48

Hogyan működnek az ágyipoloska-csapdák?

Van-e értelme ágyipoloska-csapdát vásárolni, és egyáltalán melyiket? Mutatunk néhány működési elvet, és a borsos árakat is. Az ágyipoloska-csapdák csak egy bizonyos vásárlói kör számára ideálisak. Vajon Ön közéjük tartozik?

 

Az ágyipoloska-csapda nem más, mint monitorcsapda.
Azaz az ágyi poloskák monitorozását (ellenőrzését) hivatott megvalósítani. (Ezt kell tudnia az ágyipoloska- csapdákról.)

Tehát nem irt, csak ellenőriz.

Általa könnyebben megállapítható, hogy ténylegesen ágyipoloska-fertőzöttség áll-e fent egy adott helyiségben vagy ingatlanban.

Számos esetben felesleges kiadásnak bizonyul. Hiszen a legjobb és tulajdonképpen legolcsóbb monitorcsapda az ember maga.

Az ágyi poloska csípése ugyanis a fertőzöttség legbiztosabb jele. Ha ágyi poloskával akad dolga, akkor a csípésekben sajnos törvényszerűen része lesz. Ez elkerülhetetlen.

A csípés körülményeit vizsgálva azonban azonnal kideríthető, hogy ténylegesen fertőzött-e a helyiség. Vannak, akiknél a csípésre való érzékenység nem olyan intenzitású, esetükben nehezebb lehet felismerni a jeleket.

Valamint szálláshelyek esetében nem figyelhető meg egy vendégen a tünetek együttese. Így náluk kifejezetten ideális választás is lehet egy ágyipoloska-csapda beszerzése.

De milyen ágyi poloskák számára kitalált monitorcsapdák léteznek?

A leginkább ismert csapda a ragacsos, a hőkibocsátás alapján működő csapda, és a Co2 ágyipoloska-csapda. Esetükben nemcsak a működési elvük különbözik, de az áraik is.

A ragacsos ágyipoloska-csapda irtószermentes. A csak csalogatóanyagot tartalmazó és monitorozásra alkalmas csapdában nincs meg mindazon tényezők kihasználása, ami az ágyi poloskák esetében szinte biztosan vonzást jelenthetne: ilyen az emberi hő imitálása, vagy a légzés általi CO2 kibocsátásának lemodellezése.

Mégis mi lenne ennek a csapdának a logikája?
Biztosan nem tudható, de talán az ágyi poloskák együtt történő „bandázására” épít. Azaz a beleragadt poloskák még több poloskát vonzanak. A „majd beletévednek” elve azonban igencsak csekély eredménnyel kecsegtet.

 

A hőkibocsájtás elvét követő monitorcsapdák már sokkal inkább az ágyi poloskák életmódját veszi alapul a monitorozásban.

Működési mechanizmusában a mézesmadzag maga az emberi hő imitálása. A hő érzékelésére épülő csapda hatásfoka már első nekiindulásra is jobb. Azonban mindezt az ára is tükrözi.

Esetében nem néhány 100 Ft-okról beszélünk. Akár elérheti vagy meghaladhatja a piaci árak szerint a 20 ezer Ft-ot is.

 

A CO2 ágyi poloska csapda talán a top 1-es pozíciót elérő monitorcsapda. A legjobb hatásfokot a pontos mérésnek köszönheti. A hatásmechanizmusát azonban meg is kell tudni fizetni: a 100.000 Ft közelséget meghaladó árak azonban még egy szálláshely számára is sok esetben kérdéses.

A baj megelőzése azonban ilyen helyeken sokkal fontosabb lehet, mint az árak. Hiszen egy ágyipoloska-fertőzöttség késői felismerése nemcsak imázsvezsteséget kockáztat egy szálláshelynek, de a probléma elmélyülése hosszabb távra tolhatja ki az orvoslását.

A szobák átmeneti bezárása pedig sokkal nagyobb veszteséget jelenthet, méghozzá minden egyes nappal tovább fokozva azt; mint a megelőzésre szánt összegek.

 

Mindhárom csapdatípus csakis monitorozásra alkalmas, irtásra nem. Így biztosra vett fertőzöttség esetén csak felesleges költségeket jelent. A megoldást rovarirtó szakember bevonása fogja jelenteni. 

Irtójóirtás Kft.

1188 Budapest Bocskai utca 103/B
Tel/fax: 06 1/630-47-20

Iroda: 06 20/587-89-48

Titkárság: Hőbenreich Fanni
06 20/288-81-45

Tulajdonos,Titkárság: Törökné Vajda Szimonetta
06-70/388-15-50

E-mail: info@irtojoirtaskft.hu

Adószám: 14485297-2-43
Céget bejegyző bíróság neve: Fővárosi Törvényszéki Cégbírósága
Cégjegyzékszám: 01-09-905924