NAPTÁR

IDŐPONTFOGLALÁS

ÍRJON ÜZENETET!

INFO@IRTOJOIRTASKFT.HU

MOBIL SZÁMUNK:

06 20 587 89 48

Top 5 – amit ne tegyen, ha el akarja kerülni a rágcsálót a jövőben is

A magántulajdonra és köztisztasági előírásokra fittyet hányó rágcsálók túlzott elszaporodását már nem csak a földeken és a gabonaraktárakban, hanem a városi lakásokban is tapasztalni lehet. Ezt mutatja Zoli története is.

Egy valamit keresnek: élelmet és előnyös életkörülményeket. Éppen ezért a sikeres rágcsálóirtás után is szükséges néhány óvintézkedést megejteni annak érdekében, hogy a rágcsálóprobléma ne kerüljön ismét terítékre. Tanuljon Zoli esetéből.

 

Nem csak a hektároknak kell tartania tőlük. Ahol a termés több mint kétharmadát nem a gazdák, hanem a güzüegerek aratják le, számos esetben.

Már a lakások sem nélkülözhetik a rágcsálók felbukkanását.

Habár a helyzet jobb, mint évtizedekkel ezelőtt. Amikor a Fővárosi KÖJÁL 1970-ben még körülbelül 2 millióra becsülte a patkányok számát Budapesten.

Ahol az objektumok 30 százaléka, ezen belül a belváros majdnem 100 százalékban volt patkánnyal fertőzött. A vándor és a házi patkánnyal is egyaránt, ez utóbbi inkább a raktárakban.

De az elmúlt években a főváros 226 ezer objektumában éves szinten  nagyságrendileg 200 esetben is ismerté vált a patkányfertőzöttség.

A rendszeres rágcsálóirtásnak köszönhetően ma jobb a helyzet. Ám a szakszerű rágcsálóirtásra ma is szükség van.

Méghozzá az otthonokban is.

A rágcsálóirtás nem ér végett az irtásnál

A negyvenes évei közepén járó, mindig rohanó, kertvárosi részen élő Zoli egy októberi reggelen a konyhában egy meglepődött egérrel nézett szembe. Azóta tudja, hogy amikor hidegebbre fordul az idő, a kertes házakban is megjelenhetnek az egerek.

Méghozzá kertvárosi részeken a házi egér, a mezei egér, de a güzüegér is. Néha pedig hiába a macska, ami elkényeztetve fittyet hány a hívatlan látogatókra.

Valószínűleg inkább Whiskast enne.

 

Zoli a sikeres rágcsálóirtás után – melyhez végül szakember segítségét is igénybe kellett vennie – elkövetett egy végzetes hibát:

Letudta a rágcsálóproblémát.”

Élte életét a megszokott módon, a megszokott szokásokkal. És nem gondolt arra, hogy a rágcsálók bizony visszatérnek.
A probléma ismét felütötte a fejét.

E szomorú, mégis tanulságos pillanat vette rá őt arra, hogy odafigyeljen a megelőzésre. Tanuljon Ön is Zoli esetéből.

Top 5 – amit ne tegyen, ha el akarja kerülni a rágcsálót a jövőben is

A szemét Önnek szemét, ám nekik édeni paradicsom

 A rágcsálók felbukkanásának lehetséges okai közt van a szabadon heverő konyhai hulladékok jelensége. Különös tekintettel a sült és főtt ételmaradékokra.

Melyek családi házaknál és lakóközösségeknél is probléma lehet a rosszul tárolt közös szemétlerakó helyek esetében.

A szemét szabadon hagyása, lezáratlan lomtárak, szemét kukák melletti tárolása édeni állapotot idézhet elő.

Rossz higiéniás viszonyok is csalogatóak lehetnek az egerek és patkányok számára 

Így a búvóhelyet adó területek – szabadon hagyott szemétkupacok, elzáratlan lomtárak – felszámolása evidens óvintézkedés. Lenne.

Épületek hibáit nem küszöbölik ki az évek alatt sem

Csatornák, fali csövek, repedések, apró hézagok a falaknál vagy a ház alapzata alatt. Ha nem foglakozik velük, hamarosan ideális körülményt jelent majd valamelyik példánynak.

Takarmányok elzáratlanok maradnak

A termelők az árpa-, a búza- és a repceföldeken számos rágcsálóval megküzdenek az enyhébb őszi és téli napokban. A rágcsálók számára a gabonaraktárak kiváló terepként szolgálnak. Mint egy terített asztal ami csak rájuk vár.  A takarmányok, élelmek elől hagyása szándékos hívogatása a rágcsálóknak.

Mezőgazdasági részeken a fák kivágásával komoly gondokat teremthetnek

Az utóbbi években, évtizedekben nagyon sok fasort kivágnak a mezőgazdasági területeken. A határakban. Ezeken a fasorokon pihennek és lesnek áldozataikra éjszakánként a baglyok, amelyek kiváló természetes rágcsálóirtók.

A fák kivágásával a baglyok és különböző ragadozók biztos leshelyét vágják ki az illetékesek a mezőgazdasági területeken.

 

A bőséges táplálékot és biztos búvóhelyet jelentő házak, pincék, és különböző lakott területek zegzugai szinte mézesmadzagként kínálkoznak fel a rágcsálók számára.

Így előfordulhat, hogy a többször és rendszeresen kifizetett rágcsálóirtás egyedüli okozói MI MAGUNK vagyunk.

A rágcsálóirtás legfontosabb alapelve az, hogy az irtás nem elégséges a hosszútávú megoldás érdekében. A körülményeket is meg kell változtatni.

Irtójóirtás Kft.

1188 Budapest Bocskai utca 103/B
Tel/fax: 06 1/630-47-20

Iroda: 06 20/587-89-48

Titkárság: Hőbenreich Fanni
06 20/288-81-45

Tulajdonos,Titkárság: Törökné Vajda Szimonetta
06-70/388-15-50

E-mail: info@irtojoirtaskft.hu

Adószám: 14485297-2-43
Céget bejegyző bíróság neve: Fővárosi Törvényszéki Cégbírósága
Cégjegyzékszám: 01-09-905924