NAPTÁR

IDŐPONTFOGLALÁS

ÍRJON ÜZENETET!

INFO@IRTOJOIRTASKFT.HU

MOBIL SZÁMUNK:

06 20 587 89 48

Ágyi Poloska invázió Magyarországon

Rengetegen ébrednek mostanában arra, hogy reggelente rovarcsípésekkel van tele a testük. Először szúnyogra vagy esetleg bolhára gondolnak, aztán rájönnek hogy ez egyik sem lehet. De vajon milyen rovar táplálkozik éjszakánként belőlünk, van aki ezek után bőrgyógyászhoz fordul aki jóesetben felismeri a jellegzetes csípéseket. Ha viszont rájöttünk, hogy mivel állunk szemben akkor mit is kell tennünk ellene.

Napjainkban leginkább az ágyi poloska keseríti meg a városban élők életét, utóbbi 10-20 évben világszerte elszaporodtak.

Ezt a kártevőt, gyakorlatilag bárhonnan haza lehet vinni, passzív úton terjed, és amint bekerül a lakásba, gyakorlatilag máris megtelepedik, tápláléka az ember vére  1-2 évig él, a nőstény, naponta 2-3 petét rak le, tehát nagyon rövid idő alatt el tudnak szaporodni. Ezután az ember reggelente poloskacsípésekkel ébred. Általában a lábakon és karokon találhatók, amely bőrfelületek kint vannak a takaró alól. A védekezést a poloskák esetében feltétlenül szakemberre kell bízni.

Az ágyi poloska a szőlőmag formájú szürkésbarna rovar, jól tűri az éhezést, 3-6 hónapig is elél táplálkozás nélkül. Könnyen haza lehet vinni például használt bútorral, tömegközlekedési eszközön is össze lehet szedni vagy éppen nyaralás alkalmával a szállásunkon. Egyszerűen ránktalál mivel az ember kipárolgását észleli és alvás közben éjszaka támadásba lendül.

Az ágyi poloska okozta csípések nagyon viszketnek, a betegek általában kivakarják a sebeket, és bakteriálisan felülfertőződhetnek.
Vagyis muszáj megszüntetni a panaszokat, fertőtlenítővel, nyugtató vagy viszketéscsillapító, enyhén szteroidos krémekkel.

Viszont ha a házból nincsenek kiirtva a poloskák, akkor újrakezdődik az invázió, mivel az ágyi poloska hónapokig elél táplálék nélkül.
Ha felvetődik, a kiirtásukat mindenképpen szakemberre kell bízni.

Házilag is vannak praktikák, talán a leghasznosabb az aktív porszívózás, nemcsak a padlót, hanem az ágyat, a kárpitozott területeket, a falakat, szegélyeket is meg kell tisztítani.

Gőzölős vasalóval is lehet vasalni a kárpitozott bútorokat, mert a gőz a petéket is elpusztítja. A ma engedélyezett irtószerek csak a mozgó alakra hatnak, vagyis a petéket nem pusztítják el. Ebből kifolyólag hogyha egy lakásban a poloskákat kiirtották, a peték még ott maradnak. 4-5 hét múlva meg kell ismételni a kezelést.

És amire még nagyon fontos odafigyelni, hogy olyan szakembert kell választani, aki nyomon követhető, mert a poloskainváziót sokan meglovagolják, és nem mindig megfelelő minőségű munkát kap a megrendelő.
 

Irtójóirtás Kft.

1188 Budapest Bocskai utca 103/B
Tel/fax: 06 1/630-47-20

Iroda: 06 20/587-89-48

Titkárság: Hőbenreich Fanni
06 20/288-81-45

Tulajdonos,Titkárság: Törökné Vajda Szimonetta
06-70/388-15-50

E-mail: info@irtojoirtaskft.hu

Adószám: 14485297-2-43
Céget bejegyző bíróság neve: Fővárosi Törvényszéki Cégbírósága
Cégjegyzékszám: 01-09-905924